Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Armatei Române sărbătorită la Alba Iulia: Ceremonial militar şi depunere de coroane de flori la Cimitirul Eroilor

Publicat

Festivităţile ocazionate de sărbătorirea Zilei Armatei Române au început vineri, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia. În pezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, a avut loc ceremonialul militar, o slujbă de pomenire şi depuneri de coroane de flori în memoria celor căzuţi pe câmpurile de luptă.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba, Primăriei Alba Iulia, instituţiilor deconcentrate, veteranilor, Colegiului Liceal Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, dar şi politicieni, elevi şi persoane private.

Reamintim că în Cimitirul Eroilor este înmormântat şi soldatul albaiulian Vasile Claudiu Popa, care şi-a pierdut viaţa în 22 septembrie, în timpul unei misiuni în Afganistan.

În fiecare an, pe 25 octombrie se sărbătorește Ziua Armatei Române, aniversându-se victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația horthystă (25 octombrie 1944). Sărbătorirea Zilei Armatei române este stipulată de Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

foto: Alexandru MOROŞANU

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: Program artistic la Căminul pentru persoane vârstnice din Alba Iulia, de Ziua Armatei | Alba24

  2. Whangarei

    duminică, 27.10.2013 at 08:28

    Exact in ac. zi ac. Istrate Ioan ,veteran de razboi a implinit 102 ani,asa ca -i uram==LA MULTI ANI===,dar si multumirii primariei din com. SPRING,CARE CA IN FIECARE AN A FOST ALATURI DE EL IN FRUNTE CU PRIMARUL,DARUINDU-I UN CAMION DE LEMNE,dar si as. jud.a veteranilor de razboi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax