Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Mondială a Plantării de Copaci: Copiii de la Grădinița nr. 11 au plantat pini și dalii la Centrul de Zi pentru vârstnici

Publicat

Cu ocazia Zilei Mondiale a Plantării de Copaci (ENO Tree Planting Day), două grupe de copii de la Grădinița nr. 11 din Alba Iulia au fost solidari cu colegii lor de pe întreg mapamondul și au plantat trei pini și câteva dalii în curtea Centrului de Zi pentru vârstnici. ENO Tree Planting Day este un program internațional, inițiat și promovat de o școală virtuală din Finlanda, în care sunt înscrise școli și instituții de învățământ din toată lumea. Ideea programului este ca, în ziua de 22 mai a fiecărui an, copiii să planteze câțiva copaci și să învețe lucruri noi despre speciile de arbori și procesul plantării acestora. „Regula jocului” pentru anul 2012 a fost ca fiecare școală sau grădiniță din program să planteze trei arbori din orice specie.

În acest an, Ziua Mondială a Plantării de Copaci a fost sărbătorită și la Alba Iulia, unde, copilașii de la Grădinița nr. 11 (Grupa Mare, coordonată de educatoarea Camelia Stanciu și Grupa Mijlocie, coordonată de educatoarea Niculina Mureșan, alături de directoarea grădiniței, Lidia Muntean), au plantat trei pini și câteva dalii în rondourile din curtea Centrului de Zi pentru Vârstnici. Micuții sunt deja „vechi prieteni” ai vârstnicilor din Centru, și au mai derulat activități împreună. Astfel, în procesul plantării pinilor și al daliilor, copiii au fost ajutați de vârstnici, care au pregătit terenul deja dinainte, exact cum prevedeau cerințele din program (aceștia au săpat gropile pentru pini și flori cu o zi înainte).

În final, aceștia, cu mic, cu mare, au continuat „sărbătoarea naturii”, printr-un spectacol cu cântece, dansuri și voie bună.

Vedeți pe pagina oficială de internet a programului ENO Tree Planting Day, ce presupune și cum se desfășoară evenimentul în alte țări de pe glob.

[nggallery id=272]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax