Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTBAL: FRF a stabilit data când încep meciurile din LIGA II-a și a III-a. Supercupa României se dispută pe 6 iulie

Publicat

frf

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit joi datele de începere ale ligilor a II-a şi a III-a, decizând totodată ca Supercupa României să se dispute pe 6 iulie, pe stadionul Ilie Oană, din Ploieşti.

„Astăzi s-a stabilit şi calendarul competiţional pentru sezonul următor, Liga a II-a va începe pe 3 august, Liga a III-a va începe pe 24 august, finala Cupei României se va disputa pe data de 23 mai 2020. Supercupa României se va disputa pe 6 iulie, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

Ne-am dorit să inaugurăm stadionul din Târgu Jiu, dar informaţiile pe care le avem nu ne oferă destule garanţii să luăm în considerare ca Supercupa să se desfăşoare pe 6 iulie la Târgu Jiu”, a afirmat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

De la începutul lunii următoare va intra în vigoare şi nou Regulament privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal: „Cel mai important punct se referă la forma finală a regulamentului privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal. Pentru prima dată s-a aflat în dezbatere publică şi a fost unul complex. Astăzi s-au dezbătut la nivelul Comitetului Executiv şi pot să spun că de la 1 iulie vom avea un nou regulament, modern, european, adaptat tuturor realităţilor din fotbalul european”.

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv s-a decis ca grupările din Liga I, să aibă o grupă de junioare începând cu sezonul 2020-2021.

„Tot azi s-a decis ca cluburile de Liga I peste un an de zile să fie obligate să aibă o grupă de junioare. Acest lucru urmează să mai fie dezbătut în următorul Comitet Executiv. Asta în contextul Campionatului Mondial de fotbal feminin din Franţa, dar şi a trendului internaţional pentru fotbalul feminin. Şi învăţăm din poveştile de succes din alte campionate puternice din Europa, cum este cel din Italia.

Dacă în urmă cu trei-patru ani aveai doi spectatori la un meci al echipei Juventus, astăzi se joacă cu 40.000 de spectatori când vorbim de fotbal feminin”, a mai spus preşedintele FRF.

sursa: AGERPRES

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax