Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Frică de controale în mallurile din Cluj. O parte dintre restaurantele din Iulius Mall, închise după scandalul de la Vivo Center


Publicat

Mai multe restaurante din Iulius Mall Cluj (IMC) s-au închis joi dimineață pentru a preveni controale similare din partea autorităților care au blocat activitatea de alimentație publică la Vivo Center, fostul Polus Mall.

“În acest caz este decizia lor, nu a noastră. Probabil s-au speriat de ceea ce s-a întâmplat la Vivo și au dorit să preîntâmpine o situație similară. Noi am fost în control la ei în luna mai și am constatat aceeași situație ca la Vivo, adică gândaci, și am dispus atunci aceleași sancțiuni severe”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Mircea Radu, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC).

Vezi și VIDEO: 20 de restaurante din cel mai mare mall din Cluj au fost închise. Colonii de gândaci, găsite de inspectorii OPC

În cazul mall-ului din Florești, unde s-au găsit de asemenea, colonii de gândaci, CJPC a aplicat miercuri amenda maximă, de 30.000 de lei, atât operatorului Yummy Yang, pentru care a fost făcută reclamația, cât și complexului Vivo Cluj.

„Am fost sesizați marți, în jurul orei 20:00, de către un consumator, iar a doua zi am mers la fața locului și am verificat operatorul. Am găsit un gândac, iar apoi am extins controlul și în zona de spații comune din spate, unde am găsit alte colonii de gândaci roșii. Acolo era un linoleum de bucătărie care nu avea ce să caute pe jos și am depistat mai multe spărturi, fisuri.

CITEȘTE ȘI: Reacția conducerii VIVO Mall Cluj, după ce au fost găsite colonii de gândaci în zona restaurantelor

Ei sunt acum în acel proces de extindere și probabil că gândacii au fost deranjați, iar ei se mută dintr-un loc în altul. Am dispus măsuri urgente de dezinsectizare și de igienizare a întregului perimetru de la Vivo. Și la Iulius am constatat în luna mai, când am făcut ultima verificare, aceleași deficiențe și prezența gândacilor și am aplicat și acolo sancțiuni severe.

Problema în toate aceste zone de food court din complexele comerciale este că vorbim despre spații mari, unde se acumulează căldură din prepararea mâncărurilor, de care gândacii sunt atrași. În mod normal, o dată la opt zile trebuie făcută o dezinsectizare, iar toată mobila să fie adunată în centru.

Toți operatorii trebuie să facă aceste acțiuni pentru că, dacă există un „haiduc” care nu este dispus să participe la această operațiune, va fi un eșec, iar insectele vor supraviețui și ulterior se vor duce la ceilalți. Noi vom avea o toleranță zero față de acest gen de situații!”, a atenționat reprezentantul CJPC.

Immofinanz, care deţine în România patru centre comerciale Vivo, a investit 1 milion de euro în modernizarea zonei de food-court din cadrul complexului clujean. Polus Cluj a fost ridicat de grupul maghiar TriGranit și apoi vândut celor de la Immoeast. Ulterior, centrele Polus au fost rebotezate Vivo. În prezent Vivo se află în proces de modernizare, printr-o investiție de 20 de milioane de euro.

Sursă: ziuadecj.ro

Foto: Cluj.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Urmele iezuiților, la Alba Iulia. Membrii Societății lui Iisus s-au stabilit în oraș în 1579

Publicat

Iezuiții sau membrii Societății lui Iisus, un ordin călugăresc care a generat în timp nenumărate teorii ale conspirației, au fost parte a istoriei orașului Alba Iulia. Puțină lume știe că ordiul s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, iar urmele lor se văd și astăzi în Cetatea Alba Carolina. 

Cetatea Alba Iulia s-a definit, de-a lungul timpului, ca un spațiu cu o tradiție aparte când vorbim de formarea elitei, dar și de valorile de patrimoniu național și universal pe care le conservă, se arată pe un portal dedicat promovării obiectivelor turistice din Alba Iulia, pus la dispoziție de administrația locală.

Unul din locurile din Cetate care se încadrează, și în zilele noastre, în acest tipar este corpul B al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care moștenește patrimoniul Colegiului iezuit.

Ordinul călugăresc al iezuiților s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, pe valul măsurilor de contracarare a Reformei religioase.

Momentul a marcat începutul instruirii în tainele preoției în cadrul seminarului organizat în Biserica Báthory, cunoscută și ca Biserica iezuiților, astăzi demolată.

Datele istorice arată că, spre sfârșitul secolului al XVI-lea, clădirea Colegiului iezuit era finalizată, iar la începutul veacului următor în clădirile mănăstirii iezuite funcționa „colegiul cel mic”.

În anul 1588, iezuiții au fost expulzați din Cetate, revenind doar la începutul secolului al XVIII-lea, după ce Cetatea a fost ocupată de austrieci. Tot atunci, a fost reorganizată și școala iezuită. Și de această dată, șederea lor în Cetate  a fost una de scurtă durată.

Din 1776, odată cu desființarea ordinelor călugărești, fosta clădire a școlii iezuite a fost transferată Seminarului teologic romnao-catolic care a funcționat aici până în 1783.

Fostul Colegiu iezuit a fost cel de-al doilea corp de clădire care a intrat în patrimoniul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, instituție înființată în 1991.

Sursă: Albaiuliaqr.ro, Consultant Științific: dr. Tudor Roșu, istoric Editor: Nicolae Neag, expert PR.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: A fost stabilită data redeschiderii restaurantelor. Vești bune pentru industria HORECA

Publicat

pavilion, restaurant panoramic, mamut

Restaurantele vor fi deschise în data de 9 iulie, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

De altfel, reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei HORECA s-au întâlnit joi şi au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecţie sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor.

Cel mai probabil, după anunţul oficial în legătură cu deschiderea restaurantelor, va fi transmis şi setul de reguli de respectat.

Deşi mulţi aşteptau de câteva săptămâni redeschiderea restaurantelor, acest lucru a fost amânat. În prezent, se poate merge doar la terasă. Din 1 iunie terasele au fost deschise, cu condiţia respectării unor reguli stricte de către proprietari.

Foto: Arhiva

Sursă: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Valea Popii, inundată cu aluviuni aduse din pădure. Scurgeri de pe versanți în zona Parcului Dendrologic din Alba Iulia

Publicat

Ploile de sâmbătă după amiază au creat probleme și în zona Parcului Dendrologic de la Alba Iulia, acolo unde apa care s-a scurs de pe versanți și din pădure, a format o mică viitură și a adus bolovani și lemne până în drum. 

A plouat foarte puternic în zonă, iar apele s-au scurs pe ogașele din drumul de pământ care face legătura între Parcul de Aventură și Parcul Dendrologic, antrenând aluviunile până la asfalt, a transmis un cititor Alba24.

Apa și-a continuat drumul în jos, pe Valea Popii și a intrat pe câteva terenuri situate în aval, fără a provoca însă probleme deosebite.

Drumul este însă greu practicabil din cauza pietrelor și a lemnelor rămase pe pavele.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Început de tornadă filmat în apropiere de Teiuș. Fenomen meteorologic deosebit de rar

Publicat

Vremea capricioasă de sâmbătă, din centrul judeţului Alba, a provocat fenomene meteorologice extreme. În apropierea de Teiuş a fost filmat un început de tornadă.

Din imagini se poate observa cum norii aflaţi la altitudine foarte mică încep să formeze un vârtej. În final, fenomenul meteorologic nu s-a manifestat prin formarea integrală a tornadei.   Mai multe reprize de ploi torentiale, insotite de tunete si fulgere, s-au abătut vineri seara şi în cursul zile de sâmbătă în zona municipiului Alba Iulia.

Procesul de formare al tornadei este complex, fiind azi încă în fază de cercetare. Vântul ia naștere când sunt îndeplinite anumite condiții climaterice.

Tornadele se formează atunci când o cantitate imensă de aer cald (ciclon) urcă și aerul rece (anticiclon) coboară, iar prin deplasare se formează o pâlnie.

Tornadele sunt legate de anumite zone geografice și perioade ale anului, însă nu reprezintă fenomene obișnuite în Transilvania.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate