Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Frică de controale în mallurile din Cluj. O parte dintre restaurantele din Iulius Mall, închise după scandalul de la Vivo Center

Publicat

Mai multe restaurante din Iulius Mall Cluj (IMC) s-au închis joi dimineață pentru a preveni controale similare din partea autorităților care au blocat activitatea de alimentație publică la Vivo Center, fostul Polus Mall.

“În acest caz este decizia lor, nu a noastră. Probabil s-au speriat de ceea ce s-a întâmplat la Vivo și au dorit să preîntâmpine o situație similară. Noi am fost în control la ei în luna mai și am constatat aceeași situație ca la Vivo, adică gândaci, și am dispus atunci aceleași sancțiuni severe”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Mircea Radu, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC).

Vezi și VIDEO: 20 de restaurante din cel mai mare mall din Cluj au fost închise. Colonii de gândaci, găsite de inspectorii OPC

În cazul mall-ului din Florești, unde s-au găsit de asemenea, colonii de gândaci, CJPC a aplicat miercuri amenda maximă, de 30.000 de lei, atât operatorului Yummy Yang, pentru care a fost făcută reclamația, cât și complexului Vivo Cluj.

„Am fost sesizați marți, în jurul orei 20:00, de către un consumator, iar a doua zi am mers la fața locului și am verificat operatorul. Am găsit un gândac, iar apoi am extins controlul și în zona de spații comune din spate, unde am găsit alte colonii de gândaci roșii. Acolo era un linoleum de bucătărie care nu avea ce să caute pe jos și am depistat mai multe spărturi, fisuri.

CITEȘTE ȘI: Reacția conducerii VIVO Mall Cluj, după ce au fost găsite colonii de gândaci în zona restaurantelor

Ei sunt acum în acel proces de extindere și probabil că gândacii au fost deranjați, iar ei se mută dintr-un loc în altul. Am dispus măsuri urgente de dezinsectizare și de igienizare a întregului perimetru de la Vivo. Și la Iulius am constatat în luna mai, când am făcut ultima verificare, aceleași deficiențe și prezența gândacilor și am aplicat și acolo sancțiuni severe.

Problema în toate aceste zone de food court din complexele comerciale este că vorbim despre spații mari, unde se acumulează căldură din prepararea mâncărurilor, de care gândacii sunt atrași. În mod normal, o dată la opt zile trebuie făcută o dezinsectizare, iar toată mobila să fie adunată în centru.

Toți operatorii trebuie să facă aceste acțiuni pentru că, dacă există un „haiduc” care nu este dispus să participe la această operațiune, va fi un eșec, iar insectele vor supraviețui și ulterior se vor duce la ceilalți. Noi vom avea o toleranță zero față de acest gen de situații!”, a atenționat reprezentantul CJPC.

Immofinanz, care deţine în România patru centre comerciale Vivo, a investit 1 milion de euro în modernizarea zonei de food-court din cadrul complexului clujean. Polus Cluj a fost ridicat de grupul maghiar TriGranit și apoi vândut celor de la Immoeast. Ulterior, centrele Polus au fost rebotezate Vivo. În prezent Vivo se află în proces de modernizare, printr-o investiție de 20 de milioane de euro.

Sursă: ziuadecj.ro

Foto: Cluj.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax