Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Funcţionarii ANAF restructuraţi din Alba se vor putea angaja la Direcţia Antifraudă. Vezi cu ce vor fi dotaţi inspectorii noii instituţii

Publicat

O parte dintre cei 173 de angajaţi de la Finanţele din Alba care au primit preavize pentru concediere îşi vor putea găsi un loc de muncă la noua instituţie din cadrul Fiscului, Direcţia Antifraudă. Aceasta va cuprinde personal din fosta Gardă Financiară şi Direcţia Vămilor. În judeţul Alba, încă nu se ştie numărul exact de posturi care vor fi ocupate la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Funcţionarii care doresc să ocupe un post în această instituţie vor trebui să treacă probele unui examen, printre care un test de integritate, oral şi scris. Cei care vor deveni inspectori Antifraudă vor fi dotaţi cu pistol, muniţie de război, spray paralizant, electroşocuri, după cum arată HG 520/2013.

Şefa Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba, Maria Iacob, a spus că în momentul de faţă nu se ştie încă numărul exact de posturi atribuite judeţului Alba, la Direcţia Antifraudă.

Reamintim că, în contextul reorganizării ANAF, în Alba, 173 de salariaţi  – din structurile control, administrarea veniturilor statului, servicii suport şi personal contractual administrativ, dar şi şefi de servicii – din cei 481 angajaţi la fosta DGFP Alba au primit preavize de concediere. Noua organigramă are cu 71 de posturi mai puţin, adică 410, iar la Braşov, unde se află direcţia regională, sunt 178 de posturi libere, pe care se vor “bate” cei care pleacă din Finanţele din Alba, Sibiu, Mureş, Harghita şi Covasna. În Alba cele mai afectate de reorganizare sunt structurile de control unde schema va fi redusă cu 5 posturi, în condițiile în care serviciul de control pentru persoane juridice, avea, în vechea structură, un deficit de personal. În structura veche funcţionau aproximativ 50 de angajaţi, pentru activitatea de monitorizare a persoanelor juridice (PJ), respectiv 25 pentru persoane fizice și profesii liberale (PF).

Angajaţii de la Antifraudă vor purta veste de protecţie fluorescent-reflectorizante, pe fond de culoare roşie, cu inscripţia ANAF Antifraudă, iar autovehiculele noii instituţii vor avea şi ele însemne distinctive.  Premierul Victor Ponta l-a numit ca şef al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală pe Romeo Florin Nicolae, subsecretar de stat şi vicepreşedinte ANAF.

Noua instituţie va funcţiona în cadrul ANAF, iar printre atribuţii se numără cele de prevenire, descoperire şi combatere a actelor şi faptelor de evaziune fiscală şi fraudă fiscală şi vamală. Direcţia Antifraudă va avea opt direcţii regionale antifraudă fiscală, care vor fi conduse de inspectori generali adjuncţi antifraudă.

HG 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală arată că din lista mijloacelor de apărare fac parte: armele de foc (pistol cu un încărcător), tocul din piele pentru pistol, muniţia de război pentru fiecare încărcător de pistol, butelia cu gaz (spray) paralizant cu portbutelie pentru centură, electroşocuri, bastoanele reflectorizante pentru acţiunile stradale, telefonul mobil şi serviciile aferente, microscoapele portabile pentru citirea elementelor de secretizare de pe timbre şi banderole, sigiliile metalice de unică folosinţă, personalizate şi înseriate.

Vezi AICI detaliile reorganizării activităţii Finanţelor din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: În 19 octombrie: 17 angajați ai Finanțelor din Alba vor da concurs pentru 9 posturi de inspectori antifraudă. Vezi lista celor înscriși | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax