Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Furtuna Kayden din SUA va aduce ninsori și frig peste Europa. Vremea extrem de caldă se va încheia în curând

Publicat

Furtuna Kayden din SUA va aduce ninsori și frig peste Europa. Vremea extrem de caldă se va încheia în curând. Un model meteorologic mai progresiv se va dezvolta în emisfera nordică până la mijlocul și sfârșitul lunii februarie.

O furtună semnificativă de iarnă, Kayden, va afecta nord-estul SUA și Canada, în preajma mijlocului lunii, după care se va îndrepta spre Europa.

Sunt așteptate ninsori și viscol, transmite severe-weather.eu.

O furtună de iarnă semnificativă este așteptată în nord-estul SUA, însoțită de vânturi puternice și ninsori abundente.

Condițiile se vor deteriora rapid, iar furtuna de iarnă Kayden se va intensifica și mai mult și va merge spre nord-est; condițiile de viscol se vor răspândi în statele de nord-est.

Meteorologii europeni se așteaptă la efecte asupra continentului european, la aproximativ 10 zile, adică spre finalul lunii.

În România revin ploile sub formă de averse, în special în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și Maramureș, Moldova și Dobrogea, practic se va simți în toată țara, iar la atitudini mai mari, peste 1700 de metri, precipitațiile vor fi mixte.

”Vorbim de cantități de apă de 15, 20 litri pe metrul pătrat și intensificări ale vântului de 50, 60 km/h”, a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Citește și: Vortexul Polar îngheață Europa la jumătatea lui februarie. Un nou episod puternic de perturbare atmosferică, prezis de meteorologi

În prezent se preconizează o întrerupere rapidă a Vortexului Polar și o schimbare a modelului de vreme rece în emisfera nordică, în a doua jumătate a lunii februarie și, posibil, la începutul lunii martie.

Aceasta este cea de-a doua întrerupere a Vortexului Polar în 2024, potrivit Severe-Weather. Prima a avut loc în jurul jumătății lunii ianuarie și a coincis cu o eliberare puternică de aer rece.

Acest eveniment care se apropie, pare să fie la fel de puternic, dacă nu chiar mai puternic, decât primul.

Prognozele actuale au preluat deja această dinamică și încep să deseneze un nou episod rece. Temperaturile vor putea ajunge la -20 de grade în anumite regiuni din Vestul și Centrul Europei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax