Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Furtuna Larisa ajunge în România. Atenționare meteorologică COD GALBEN pentru toată țara, până duminică. Anunțul directorului ANM

Publicat

pl

Furtuna Larisa a făcut prăpăd în vestul și în centrul Europei, iar sâmbătă ajunge și în România. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele două zile și a emis o avertizare Cod Galben de ploi abundente, dublată de un Cod Galben de vânt și chiar de viscol în zona montană.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat, la Antena 3, prognoza meteo actualizată.

„De la ora 12:00, de astăzi, și până mâine dimineață, la ora 8:00, vorbim pentru partea de vest a Carpaților Meridionali de o atenționare meteorologică de Cod galben ce vizează ploi sub formă de averse, ploi care vor favoriza și topirea stratului de zăpadă.

Vezi și VREMEA până în 10 aprilie: când vor fi temperaturi de 20 de grade. Zilele cu ninsori sau ploi. Prognoza ANM pe 4 săptămâni

Cantitățile de apă vor fi de 20-25 de litri pe metrul pătrat, izolat, peste 30 de litri pe metrul pătrat, la altitudini de peste 1.800m.

De mâine dimineață, de la ora 8:00 până duminică la ora 15:00 vorbim de o atenționare meteorologică de cod galben pentru toată țara, pentru că vântul va avea local intensificări cu viteze de 50-65km/h izolat peste 70km/h iar în Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei sau zona deluroasă a Crișanei, pe parcursul serii și în noaptea de sâmbătă se duminică vorbim și de precipitații mixte.

Citește și ANM anunță că se schimbă vremea: Ploi, lapoviță, ninsori și vânt puternic în mai multe regiuni din țară

La munte, rafalele vor avea viteze mai mari 70-80km/h iar pe creste 90-110km/h și treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol”, a declarat directorul general ANM, Elena Mateescu.

Cod Galben de intensificări ale vântului, ninsori și viscol la munte – 11 martie, ora 08:00 – 12 martie, ora 15:00

În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90….110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax