Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Furtunile vor cuprinde majoritatea zonelor țării: ploi, grindină și vânt. Efectele ciclonului care a măturat Vestul Europei

vreme meteo umbrela ploaie ploua

Publicat

Furtunile vor cuprinde majoritatea zonelor țării miercuri și joi. Este urmarea ciclonului puternic care a lovit vestul Europei.

Vor fi ploi și vijelii în majoritatea zonelor țării, dar totodată meteorologii anunță primele temperaturi de peste 30 de grade din acest an.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat la Antena 3 CNN la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere al vremii în perioada următoare.

”Miercuri și joi, vorbim de o instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, caracterizată prin averse care vor avea și caracter torențial și cantități de apă ce pot depăși pe secvențe scurte de timp sau prin acumulare 15-25 l/mp, izolat 30-40 l/mp.

Atenționări meteo Cod Galben de furtuni în Alba și alte județe din țară. Ploi torențiale, vijelii, grindină. Zonele vizate

Vor fi și condiții de grindină, de asemenea vântul va avea intensificări susținute pentru că vorbim de viteze la rafală de 55-65 km/h, iar la munte 70-80 de km/h”, a explicat Elena Mateescu.

Meteorologii europeni spun că actuala situație a vrenii din Europa este urmarea ciclonului care a măturat Europa zilele trecute.

Potrivit acestora, anomaliile de temperatură la adâncime se deplasează de la vest la est.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax