Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gabriel Cotoară, antrenorul din Alba care face performanță în Hunedoara: Ne dorim promovarea în noul sezon. Avem tot ce ne trebuie

Publicat

Gabriel Cotoară este antrenorul formației din Liga 4 a județului Hunedoara care recent a obținut o nouă performanță remarcabilă.

Echipa pregătită de antrenorul din Alba a câștigat faza regională a Cupei României, urmând să participe în faza națională a competiției, alături de granzii fotbalului românesc.

Antrenorul originar din Aiud, Gabriel Cotoară, face senzație în fotbalul din județul Hunedoara, unde pregătește echipa de fotbal a Clubului Sportiv Gloria, al Orașului Geoagiu.

Alături de Gloria Geoagiu, în mandatul său care durează deja de un an și jumătate, Gabriel a câștigat patru trofee: faza județeană a Cupei României de două ori (2021/2022; 2022/2023), faza regională a Cupei României (2023) și Liga 4 a județului Hunedoara (2022/2023).

Gloria Geoagiu, campioană a fazei regionale în Cupa României – foto: Facebook/ Alex Costea

Cel mai recent trofeu ridicat de formația din Geoagiu a fost cel al fazei regionale a Cupei României, distincție obținută sâmbătă, 22 iunie, după ce în finală Gloria a învins pe teren propriu la scor de neprezentare Viitorul Arad, prin golurile lui Tătulea, Marcu și Ciucurescu.

„Suntem foarte fericiți că am realizat această performanță. Avem un lot de jucători competitiv, cu calitate și experiență, alături de care sunt convins că pot realiza promovarea în Liga 3 la finalul sezonului ce stă să înceapă.

Conducerea și-a asumat de asemenea acest obiectiv, astfel din punct de vedere al infrastructurii lucrurile s-au mișcat bine în ultima vreme la Geoagiu. În sfârșit avem și o tribună relativ încăpătoare, iar oamenii din comunitate pot veni să se bucure de spectacolul oferit de băieți.

În ceea ce privește faza națională a Cupei României, ne dorim să avansăm cât mai departe și în această competiție. Trebuie să demonstrăm că ne putem lupta de la egal la egal cu cluburile profesioniste”, a declarat pentru alba24.ro Gabriel Cotoară.

În vârstă de numai 37 de ani, Gabriel este posesor al licenței UEFA B și face parte din noul val de antrenori tineri care încearcă într-un mod sănătos să-și clădească o carieră în acest univers al sportului rege.

Gabriel Cotoară „ține cu casa”

Deși antrenează în campionatul județului Hunedoara, antrenorul din Aiud este încă strâns legat de județul său de proveniență.

Alături de Cotoară, în prezent la Gloria Geoagiu activează și cinci fotbaliști originari din județul Alba: Radu Scrob, Szillard Cseglodi, Daniel Puțan, Adrian Hăprian și Claudiu Marcu.

Pe parcursul sezonului trecut, alți patru fotbaliști din Alba și-au adus aportul la realizarea eventului județean, anume, Claudiu Oară, Joldeș, Daniel Vlad și Fulea.

De asemenea, în perioada de pregătire de pe parcursul acestei veri, Gloria Geoagiu are programate trei jocuri de verificare cu trei echipe din Alba:

  • 29 iunie – CS Ocna Mureș
  • 12 august – Viitorul Vama Seacă
  • 19 august – Industria Galda de Jos

Totodată, chiar dacă deja și-a început cariera de antrenor, Gabi Cotoară încă nu a agățat ghetele în cui, continuând să joace fotbal în Liga 5 la ACS Nicolae Linca Cergău, formație care a obținut titlul de vicecampioană a Seriei 2 în sezonul 2022/2023.

De ce nu a revenit Gabriel Cotoară la CS Ocna Mureș

Gabriel Cotoară a fost ofertat de oficialii grupării proaspăt retrogradată din Liga 3, CS Ocna Mureș, în vederea preluării comenzii echipei.

Acesta a mai condus destinele formației din Ocna Mureș și în trecut, iar în finalul stagiunii 2019/2020 a reușit chiar promovarea în Liga 3.

Gabriel Cotoară, Campion cu CS Ocna Mureș în Liga 4 Alba – foto: Facebook/ Gabriel Cotoară

La finalul sezonului proaspăt încheiat, înțelegerea ocnamureșenilor cu principalul Dan Roman s-a încheiat, postul de antrenor al primei echipe devenind vacant.

Vezi și: CS Ocna Mureș nu își propune revenirea în Liga 3 în următorul sezon. „Încercăm să ne concentrăm pe fotbaliștii tineri”

„Am refuzat oferta celor de la Ocna Mureș, deoarece îmi doresc să am continuitate aici, la Geoagiu. Conducerea clubului mi-a oferit toate garanțiile de care am avut nevoie, și chiar simt că putem continua să facem performanță aici”, a mai explicat Gabriel Cotoară.

În cele din urmă, conducerea băncii tehnice a CS Ocna Mureș a fost preluată de Romeo Arinar.

foto: Facebook/ Gabriel Cotoară

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax