Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Gabriel Oprea, numit oficial ministru la Interne. Liderii USD aşteaptă decizia CCR pentru validarea Guvernului Ponta III

Publicat

Gabriel Oprea este numit oficial în funcţia de ministru de Interne, după ce preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul în acest sens. Deocamdată, liderii USD aşteaptă decizia CCR privind validarea noului Guvern, după ce parlamentarii PDL şi cei ai PMP au atacat la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind noua componenţă a Executivului. CCR se reuneşte sâmbătă.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Gabriel Oprea, viceprim-ministru, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului, ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea şi se desemnează acesta ca viceprim-ministru interimar şi prin care încetează efectele decretului pentru desemnarea sa ca ministru interimar la Interne.

Ceremonia depunerii jurământului de către Gabriel Oprea ca ministru al Afacerilor Interne va avea loc miercuri, la ora 14.00, la Palatul Cotroceni.

Gabriel Oprea a demisionat din postul de vicepremier, condiţie convenită, marţi seara, de premierul Victor Ponta cu preşedintele Traian Băsescu, pentru ca acesta să preia, miercuri, ca titular, funcţia de ministru de Interne, având în vedere noua structură a Guvernului, au declarat anterior surse politice.

Oprea ocupa mandatul de ministru interimar de Interne, care expira pe 8 martie.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Gabriel Oprea va prelua miercuri, ca titular, funcţia de ministru de Interne, el precizând că va trimite dimineaţă propunerea către preşedintele Traian Băsescu, pentru emiterea decretului de numire.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, în urma întâlnirii cu premierul Victor Ponta, că s-a stabilit să fie aşteptată decizia CC pe sesizarea PDL privind hotărârea de marţi a Parlamentului şi să nu fie asumată răspunderea pe un nou program de guvernare.

„Am analizat, miercuri, la Guvern cu premierul Ponta situaţia creată de preşedinte şi de votul Parlamentului. În acest moment există o sesizare la CC formulată de PDL privind neconstituţionalitatea hotărârii Parlamentului, iar vineri aceasta va fi dezbătută. Trebuie să aşteptăm o decizie a CC. În acest moment nu se poate asuma răspunderea pe programul de guvernare, pentru că sunt câteva lucruri de care trebuie să ţinem cont. În primul rând, există hotărârea Parlamentului care din punctul nostru de vedere este validă şi constituţională, există o structură a Guvernului cu miniştri desemnaţi şi votaţi. Guvernul în funcţie, Guvernul vechi nu are cum să se angajeze în faţa Parlamentului cu un program de guvernare pentru un alt guvern, care urmează să fie învestit. Este o situaţie care ar crea un precedent periculos şi ar fi o asumare foarte vulnerabilă din punct de vedere juridic şi constituţional. Cea mai bună soluţie este să aşteptăm decizia Curţii Constituţionale”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, Guvernul şi Parlamentul vor trimite un punct de vedere Curţii Constituţionale.

Surse oficiale declarau anterior că liderii USD au decis ca Executivul să nu schimbe programul de guvernare, ci să aştepte decizia Curţii Constituţionale (CC) privind validarea noului Guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că „cea mai rapidă soluţie”, pe care i-a şi propus-o premierului Victor Ponta, este aceea a adoptării, miercuri, în Guvern, a noului program de guvernare, asupra căruia să fie asumată apoi răspunderea în Parlament.

 sursa: mediafax

Citeşte şi GUVERNUL PONTA III are vot de învestitură de la Parlament. Ce spune Traian Băsescu şi Crin Antonescu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax