Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Gabriel Pleșa a semnat scrisoarea primarilor USR PLUS către premierul Cîțu. Miza: un miliard de lei împărțit primarilor PNL

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, se numără printre semnatarii unei scrisori adresată de primarii USR PLUS din țară premierului Florin Cîțu. 

Acesta este nemulțumit de modul în care Guvernul Cîțu a împărțit un miliard de lei din fondul de rezervă, exclusiv administrațiilor locale conduse de PNL, PSD și UDMR.

Potrivit reprezentanților primăriei, Alba Iulia a solicitat 19.532.000 de lei de la Guvern, dar nu a primit nici măcar un leu. 

Primarii cer revizuirea hotărârii

„Modul în care Guvernul a alocat bani pentru primării a fost unul arbitrar, strict pe criterii politice, amintind de perioada în care Liviu Dragnea împărțea fondurile publice echipei baronilor din PSD”, afirmă edilii USR într-o scrisoare adresată premierului Florin Cîțu.

Ei cer revizuirea hotărârii.

„Am pledat constant pentru transparență în alocarea banilor publici și din păcate constatăm că nu s-a ținut cont de niciun criteriu în acest caz. Milioane de lei au fost alocate din pix, după bunul dumneavoastră plac, răsplătind cu taxele românilor colegii Dumneavoastră de partid pentru susținerea electorală din fruntea PNL.

Nu știu dacă dumneavoastră realizați însă este un moment greu pentru România. Suntem în pragul unei ierni dure, care cel mai probabil va fi marcată de o dublă criză sanitară și energetică.

Deja alocăm o mare parte din bugete pentru a atenua efectele pandemiei de COVID-19 în școli și spitale.

Oamenii vor avea de suferit din cauza creșterii prețurilor la gaz și electricitate, problema energetică este una mondială, iar problemele noastre cu termoficarea trebuie rezolvate rapid”, se menționează în scrisoarea transmisă de primarii USR PLUS.

Citește și: Reacție vehementă a primarului din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, după ce orașul nu a primit niciun ban de la Guvern: ”Este un abuz”

Primarii USR afirmă că au nevoie de bani din Fondul de rezervă al Guvernului României pentru finalizarea unor proiecte de investiții locale urgente și pentru a continua serviciile de asistență socială care lucrează la capacitate maximă în această perioadă.

„Vă atragem atenția că ignorați nevoile primare ale cetățenilor din motive strict politicianiste și revanșarde. Domnule Prim-Ministru, luați-vă revanșa față de cetățeni și lăsați servitutea transpartinică la o parte.

Solidaritatea nu are culoare politică. Vă cerem, așadar, în mod public să revizuiți urgent HG 1.088/6 octombrie 2021, pentru ca banii să ajungă în mod echitabil la oamenii care au nevoie cu adevărat de ei”, se arată în finalul scrisorii.

Documentul este semnat de următorii primari:

Clotilde Armand – Primarul Sectorului 1 al Municipiului București, Radu Mihaiu – Primarul Sectorului 2 al Municipiului București, Dominic Fritz – Primarul Municipiului Timișoara, Allen Coliban – Primarul Municipiului Brașov, Gabriel Pleșa – Primarul Municipiului Alba Iulia, Elena Lasconi – Primarul Municipiului Câmpulung Muscel, Silviu Zinica – Primarul Comunei Smârdan, județul Galați, Raul Urdă – Primarul orașului Întorsura Buzăului, Ionel Andrișan – Primarul Comunei Horodnic de Jos, județul Suceava, Leon Bălteanu – Primarul Comunei Mircești, județul Iași, Ionuț Daniel Postolache – Primarul Comunei Maxineni, județul Brăila, Bogdan Ștefan Marin – Primarul Comunei Valea Mare, județul Covasna, Marinel Moruz – Primarul Comunei Dimăcheni, județul Botoșani, Vasile Popa – Primarul din Gârbovi, județul Ialomița, Horia Grigore Bugarin – Primarul din Dumbrăvița, județul Timiș, Camelia Bertea Elena – Primarul orașului Victoria, și de Tița Andrei Codruț – Primarul Comunei Cenad, județul Timiș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 08.10.2021 at 21:48

    Frectie Diana la picior de lemn.

  2. Elena

    vineri, 08.10.2021 at 22:07

    D-le primar PLesa si noi cetatenii din Alba Iulia pledam constant sa fiti transparenti cu cheltuirea banilor publici. De exemplu, faceti public cine a platit si ce suma pentru plantarea a sute sau poate chiar mii de arbusti in niste ghivece mari, peste tot in orasul Alba Iulia. Cat au costat ghivecele, cat au costat arbustii care nu se planteaza toamna-spre iarna in ghivece deoarece ingheata radacinile? Va rugam sa faceti public inclusiv firma care a facut aceasta lucrare. Cerem acest lucru in numele cetatenilor din Alba Iulia, sa vedem daca ati fi meritata intra-devar sa primiti bani de la guvern. Primarul Ciugudului a primit suma mai mare, desi nu face parte din niciun partid politic, de ce oare, v-ati pus intrebarea?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax