Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Gabriel Pleșa: Blocul G2 ”Turturica” va fi demolat în 2023. Unde sunt mutați ultimii locatari ai clădirii

Publicat

Primarul muncipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa a declarat că, în anul 2023, blocul G2 ”Turturica” va fi demolat. Acesta a făcut precizări într-o conferință de presă susținută la sediul Poliției Locale, joi, 19 ianuarie. 

Acesta a spus că primăria a realizat ultimele exproprieri – cinci familii care mai locuiau în blocul respectiv. Patru dintre familii se vor muta în șase containere modulare amplasate în zona fostului târg de vechituri din Alba Iulia, iar o altă familie a primit o locuință socială într-un bloc de pe strada Goldiș.

Containerele modulare au fost branșate la apă curentă, canalizare, energie electrică, gaz. Cele cinci familii expropriate din Turturica au primit în jur de 6200 de euro din partea primăriei.

Gabriel Pleșa a declarat că, după votarea bugetului în 2023 administrația locală va începe procedurile pentru a demola blocul.

Când au fost anunțate exproprierile, Centrul de Resurse Juridice, un ONG din București a cerut în instanță anularea a două hotărâri de consiliu local: una prin care a fost aprobat avizul general şi indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru demolarea blocului G2 și au atacat hotărârea prin care consilierii locali au votat pentru expropriere.

Aceștia au dat primăria în judecată, alături de doi dintre locatari, dar au pierdut procesul la Tribunalul Alba, iar un apel nu a fost formulat.

Expropriere începută în 2017

În luna octombrie a anului 2017, administrația Hava, în care viceprimar era Gabriel Pleșa, a început evacuarea locatarilor în stradă. Mai exact, zeci de locatari ai blocului, chiriași, au fost scoși în stradă, în frig și lăsați să își caute adăpost unde văd cu ochii.

Din 2017 și până în 2022, nu s-a făcut nimic concret. La un moment dat, administrația Hava a prezentat o randare a parcării și cam atât. Însă, în bloc au mai rămas câțiva locatari care erau proprietari.

Parcare în locul blocului

Pe amplasamentul blocului G2 urmează să fie construită o parcare etajată cu regim de înălțime parter și două etaje, cu o capacitate de 144 de locuri de parcare interioare și 27 de locuri de parcare exterioare.

Potrivit unor documentații mai vechi, clădirea va avea la parter 1542,18 mp, iar cele două etaje, câte 1592,22 mp fiecare. Suprafața totală va fi de 4726,62 mp, iar amenajările exterioare – alei de 510,7 mp. Vor fi amenajate și spații verzi pe 1135 mp și locuri de parcare exterioare (dale înierbate) și carosabil pe 667,6 mp.

La parter vor fi punctul de control, barierele de acces și spații de parcare, două noduri de scară pentru evacuare, dar și ascensor pentru 8 persoane.

foto: Prime Arts

Clădirea va fi interconectată cu 4 rampe (2 de urcare, 2 de coborâre). Circulațiile interioare se vor desfășura și în sens unic și în dublu sens, conform marcajelor. Parcajul va fi împărțit în 4 sectoare pe nivel (12 în total), cu zone marcate prin litere și cifre pentru locurile de parcare.

La etajele 1 și 2 vor fi și toalete publice și spații administrative.

foto: Prime Arts

La parter, parcarea va fi deschisă complet, iar la etajele 1 și 2, dar și la terasa clădirii s-a optat pentru închidere din panouri de tablă perforată.

Spațiul de la terasă de pe ultimul etaj va putea fi folosit pentru amenajarea unor spații de petrecere a timpului liber, ca terenuri de sport și jocuri și alei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax