Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Gabriel Pleșa: La Alba Iulia au fost emise în 2023, mai multe autorizații de construire, decât în Cluj Napoca sau Timișoara

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, susține că din 2020 și până în prezent, au fost atrase fonduri nerambursabile în valoare de 98 milioane de euro. 

De asemenea acesta mai susține și că pentru alte 25 milioane de euro există proiecte depuse și aflate în evaluare. Gabriel Pleșa a mai făcut și o precizare legată de cifrele pentru autorizațiile de construție, sau certificate de urbanism. 

Acesta a precizat câte autorizații au fost emise și a făcut public și un tabel care situează Alba Iulia mai sus decât Cluj Napoca, Deva, Sebes, Timișoara sau Târgu Mureș la emiterea de autorizații de construire.

Ce a spus Gabriel Pleșa

Din octombrie 2020 și până în prezent, municipiul nostru a atras fonduri nerambursabile în valoare de 98 milioane de euro, iar pentru alte 25 milioane de euro există proiecte depuse și aflate în evaluare.

CITEȘTE ȘI: ”Stat în stat” la Primăria Alba Iulia. Un serviciu se mută la propriu într-o nouă instituție: Centrul Cultural Palatul Principilor

Este rezultatul muncii echipei din Primărie și a viziunii de dezvoltare a municipiului Alba Iulia.

Ultimele cifre reconfirmă asta. Nimic nu este mai relevant decât sectorul construcțiilor, care generează în economia locală, pe orizontală și verticală, DEZVOLTARE. Iar în Alba Iulia se construiește.

O arată cele 2.063 certificate de urbanism emise în 2023, dar mai ales cele 761 de autorizații de construire.

De asemenea, în cursul anului trecut au fost aprobate 25 de P.U.Z.-uri, 22 de P.U.D.-uri și au fost emise 31 avize de oportunitate.

Poate că aceste numere nu ar spune nimic la prima vedere, dar comparându-le cu alte municipii importante, din Alba sau din afara județului nostru, vedem că Alba Iulia stă nu bine, ci foarte bine”, a precizat Pleșa într-o declarație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Popa marcel

    sâmbătă, 27.01.2024 at 17:37

    Te ia rasul când auzi asemenea comparații.Clujul este net superior la orice.Alba Iulia este un cartier.

  2. facsimil

    sâmbătă, 27.01.2024 at 19:32

    și asta îi bine sau îi rău ?

  3. Albaiulianul

    sâmbătă, 27.01.2024 at 22:57

    Felicitari dl primar!la Alba iulia se vede ca se doreste ceva!orasul e in schimbarea spre bine!

  4. Codru

    sâmbătă, 27.01.2024 at 23:29

    omul arecdreptate. Penticostalul boc se impaca cu pocaitii, ungurii si contructorii de blocuri. acestia construiescin Cluj, ceilalti cand numai construiesc cei de mai sus

  5. Cornelia

    duminică, 28.01.2024 at 15:08

    vai doamne, stai linistit, al mandat numai pupi!
    parcam pe trotuare, gropi, aglomeratie, taxe, gunoi, nimic pentru cetateni, iesi la pensie!

  6. dolfi

    duminică, 28.01.2024 at 20:44

    lauda de sine, nu miroase a bine!

    Inca mai dati autorizatii de ridicat blocuri in zone cu case? Unii romani agonisesc o viata ca sa-si faca o casa sa traiasca linistiti iar voi lasati orice gozer cu bani ce se crede „dezvoltator imobiliar” sa inghesuie unu sau mai multe blocuri fara a avea posibilitatea de a asigura locuri de parcare, si de multe ori, totul e la limita legii. Sunt blocuri cu apartamente ce au doar 0.5m patrati peste ce zice legea ori cu spatiu in jur de de-abia poti intoarce o masina mica.

    Pana s-o ia razna de tot Ceausescu, inclusiv comunistii sistematizau mai bine cartierele. Cu spatii pentru magazine, crese/gradinite/scoli si dispensare. O curte mai mica de 600 de metri patrati e o batjocura, e ca si cand ai insirui apartamente oe orizontala.

    Voi inchideti ochii si cascati discred buzunarele ca altfel nu-mi explic de ce-s asa pestrite unele zone „recent extinse” ale orasului.

  7. Gerula

    duminică, 28.01.2024 at 22:16

    Domnule primar sa aveti in vedere si cum se construieste in oras,este total neadecvat…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax