Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

”Stat în stat” la Primăria Alba Iulia. Un serviciu se mută la propriu într-o nouă instituție: Centrul Cultural Palatul Principilor

Publicat

Schimbări majore vor avea loc în viitorul apropiat în Primăria Alba Iulia. Un serviciu se mută, la propriu din primărie, și va face parte dintr-o nouă instituție. 

Este vorba despre serviciul Evenimente și Turism, care va fi compartiment al unei noi instituții în oraș: Centrul Cultural Palatul Principilor.

Automat asta înseamnă noi posturi vacante la stat, dar și automonie față de primărie. Instituția este una de sine stătătoare și va primi buget din partea Consiliului Local. 

În cadrul centrului va funcționa Muzeul Palatului Principilor, dar și punctul de informare turistică.

Reabilitarea corpului E, al Palatului Principilor din Cetatea Alba Carolina a facilitat formarea noii instituții. De cladirea nou reabilitată se va ocupa Robert Roman, cel care va fi managerul Centrului.

Organigrama Centrului Cultural Palatul Principilor

În total vorbim de o instituție cu 44 de locuri de muncă: 5 șefi și 39 de subalterni.

Toate evenimentele din oraș vor fi organizate de noua instituție

Toate evenimentele organizate în Alba Iulia (care țineau până acum de Primărie) vor fi filtrate și organizate de Centrul Cultural Palatul Principilor. Spre exemplu Alba Fest, nu va mai fi organizat de primărie, ci de noua instituție. Banii vor veni de la bugetul local, dar toate licitațiile și achizițiile directe vor fi făcute de instituția în cauză.

Mai pe scurt cele mai importate activități care atrag turiști în oraș vor fi coordonate de Centrul Cultural și nu de primărie.

Muzeul Palatul Principilor 

După reabilitatea corpului de clădire pentru Palatul Principilor s-au scos la concurs 21 de locuri de muncă. Acestea au fost ocupate rapid, chiar dacă a fost vorba despre curatori, restauratori, conservatori sau supraveghetori de muzeu. De asemenea au mai fost și posturi de referenți pe marketing, sau educatori muzeali.

Pe partea de Muzeu, șef de secție este Gabriel Izdrăilă, iar pe partea de patrimoniu, Nadia Ștefan. Situația este mai complicată pentru că momentan nu există oficial un muzeu.

CITEȘTE ȘI: Viitorul Palatului Principilor Transilvaniei din Alba Iulia: Muzeu interactiv, expoziții și o cramă de vin cu restaurant la subsol

Pentru a deveni muzeu acesta trebuie acreditat de Guvernul României. Procedură care poate trece cu ușurință ca durată de timp chiar și de un an.

Situația mai este complicată și din cauza faptului că patrimoniul istoric, în țară, din perioada Principatelor, este unul extrem de redus.

Robert Roman a precizat că pe 5 februarie va fi deschisă oficial prima expoziție în cadrul spațiului. De asemenea că până în data de 29 februarie vor mai pregătite de expoziție șase camere la etaj, cu diferiți principi ai Transilvaniei.

Dacă nu vor exista expoziții locația riscă să ajungă o clădire cu zeci de săli fără o utilitate, dar cu 21 de angajați.

Evenimente și turism

În noul Centru va funcționa departamentul de Evenimente și Turism, cel care va pleca din Primăria Alba Iulia. Este vorba despre 23 de angajați care se vor muta în noua instituție.

De compartiment se va ocupa Diana Roman. Aceștia vor organiza toate evenimentele subvenționate de Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia. Licitațiile pentru artiști, trupe, artificii și tot ce mai ține de organizarea unui eveniment vor fi făcute prin Centrul Cultural.

Locuri de muncă vacante

Momentan din cele 44 de posturi, 13 sunt vacante. Se cauta tehnicieni economiști, consilieri, arheologi, muzeologi, sau istorici. Vezi AICI care sunt locurile de muncă vancante în noua instituție.

Proiectul de rupere al serviciului de primărie, inițiat de Gabriel Pleșa

În data de 30 ianuarie 2024, reogranizarea instituției va ajunge la vot, pe masa consilierilor locali din oraș. Inițiatorul proiectului este primarul Gabriel Pleșa.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Pripon Marius

    vineri, 26.01.2024 at 19:22

    Așa iși dorește să mai angajeze apropiați de ai lui! Altă mizerie marca Pleșa!

  2. Cornelia

    vineri, 26.01.2024 at 19:48

    mai dati un mandat, daca 6case din meditatii a avut, nu?

  3. pilu

    vineri, 26.01.2024 at 20:19

    O cloacă de stătători prin clădire.Dacă nu reuşiţi să vă declaraţi muzeu apelaţi la panaceul universal Roman, rezolvă tot, că de, vin alegerile şi trebuie activitate. Multe năzbâtii mai are Pleşa ăsta în cap.

  4. Macarie

    sâmbătă, 27.01.2024 at 13:10

    D na Cornelia,aici nu e vorba de șeful statului,mai citiți articolul încă odată, off,unde dai,unde crapă!🤔🤗

  5. Unul

    sâmbătă, 27.01.2024 at 13:14

    Încă o adunătură de bravi și breji (de la rectorache Breaz) atârnători de măruntaie de peneleu galben, căci organele sunt la capitală. Pleșa ar trebui să fie primul exponat căci principe al Nimicului și al Băgării în Seamă mai destoinic, nici că se găsește în toată țărișoara… Nădăjduim ca după alegeri să îl vedem pe acest brav primar exact acolo, în fandacsia ce și-a creat-o, cu taxă la intrare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax