Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gabriel Pleșa va candida la Primăria Alba Iulia, cu sau fără sprijinul PNL. Anunțul viceprimarului

Publicat

plesa

Viceprimarul Gabriel Pleșa este hotărât să candideze pentru fotoliul de primar al municipiului Alba Iulia. Susținut de PNL sau independent, situația pentru Pleșa se va clarifica în cel mult două luni, după cum chiar el a declarat pentru Alba24.

De asemenea, Gabriel Pleșa a afirmat că următoarele alegeri vor fi decisive pentru viitorul său pe ”scena” politicii locale.

În interiorul Partidului Național Liberal Alba se dă o ”luptă” internă între Gabriel Pleșa și Voicu Paul, referitor la cine va reprezenta partidul în viitoarele alegeri locale pentru funcția de primar.

O primă rundă a fost pierdută de Pleșa, chiar la alegerile europarlamentare, când Mircea Hava a declarat că îl preferă pe Voicu Paul pentru poziția de primar interimar, lucru care s-a și întâmplat.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Pleșa, reacție EXPLOZIVĂ după ce Hava și-a anunțat preferatul pentru interimatul de la Primăria Alba Iulia

Încă de atunci, Gabriel Pleșa declarase pentru Alba24 că nu excludea opțiunea de a candida ca independent pentru scaunul primăriei.

Acum, Gabriel Pleșa așteaptă sondajul intern făcut de partid, în care se va decide cine dintre cei doi viceprimari liberali va candida din partea PNL.

Potrivit unor surse politice din PNL, într-un sondaj anterior, primul clasat ar fi fost Voicu Paul, urmat la scurtă distanță de Ion Dumitrel (președintele CJ Alba) și deputatul Florin Roman.

De asemenea, ideea de candidat independent rămâne ”în cărți” pentru Pleșa. Momentan, opțiunea de a candida din partea unui alt partid din Alba Iulia nu este luată în calcul, dar acesta a declarat că se poate gândi la acest lucru în următoarele două luni.

Printre aceste partide s-ar putea găsi și USR, al cărui lider local, Beniamin Todosiu a declarat pentru Alba24 că, în această perioadă, la nivelul municipiului se face un sondaj profesionist, în care sunt incluși toți potențialii candidați la Primăria Alba Iulia. Printre aceștia s-ar afla și Gabriel Pleșa.

În urma sondajului, dacă Gabriel Pleșa se va situa pe un loc mai bun decât potențialii candidați USR, Todosiu a spus că îi va face o ofertă actualului viceprimar, pentru a candida din partea USR, dacă acesta nu va fi prima opțiune a liberalilor din Alba.

Mai mult, are și planuri de viitor, care depind mult de rezultatul alegerilor locale de anul viitor. Dacă va pierde cursa pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, Pleșa se gândește serios să iasă de pe scena politică și să se întoarcă în mediul de afaceri.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dan

    luni, 23.12.2019 at 08:24

    Foarte bine gandit. Eu personal cred ca-l va bate pe Paul Voicu si fara ajutorul domnului fost primar care inca trage sforicele. Succes !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax