Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Gabriel Resources cere despăgubiri de 4 miliarde de dolari dacă Parlamentul respinge proiectul Roşia Montană

Publicat

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia Montana

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia MontanaDirectorul executiv al Gabriel Resources Ltd, Jonathan Henry, a anunţat pentru presa canadiană că, în cazul în care proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană va fi respins de Parlament, vor apela la justiţie şi vor solicita despăgubiri de patru miliarde de dolari de la Guvernul României.

Potrivit declaraţiei reprezentantului Gabriel Resources citate de un cotidian din Toronto, în condiţiile în care camera inferioară a Parlamentului respinge proiectul, „vom merge mai departe cu notificarea formală de litigiu comercial pentru multiple încălcări ale tratatelor internaţionale de investiţii pentru o sumă de până la 4 miliarde de dolari (americani)”.

Acesta susţine că vor aduce cazul în atenţia publică şi „eforturile României de a atrage investiţii străine vor suferi foarte mult”.

Acţiunile Gabriel Resources s-au prăbușit luni cu pana la 70% la bursa din Toronto, după ce au deschis la 1,1 dolari canadieni pe unitate, compania recomandând la începerea şedinţei tranzacţionarea cu prudenţă. Titlurile Gabriel Resources au coborât la un minim de 0,43 dolari pe unitate, cu 70% mai jos decât cotaţia de deschidere.

Marţi, acţiunile au închis la 65 de cenţi canadieni, comparativ cu valorile maxime de 8 dolari din 2010 şi 2011, când compania se aştepta la o aprobare iminentă a proiectului. (sursa: hotnews)

UPDATE: Miercuri seara, am primit la redacţie următoarele precizări: „Ca o clarificare a declaraţiilor publicate în numele meu în presa internaţională, doresc să subliniez că nu am declarat niciodată cele citate în forma respectivă şi că declaraţiile mele au fost citate greşit. Între timp, declaraţiile au fost corectate de către publicaţia The Globe and Mail. Am cel mai profund respect pentru România, pentru cetăţenii săi, pentru Guvernul României şi pentru Parlament. Doar românii şi România vor decide ce este în interesul ţării. Deşi este firesc pentru orice companie să facă ceea ce este necesar pentru a-şi proteja interesele – şi nici Gabriel Resources nu face excepţie – vom lua act de orice decizie luată de Guvernul sau Parlamentul României.

Compania va furniza toate informaţiile necesare pentru ca oamenii să poată lua o decizie în deplină cunoştinţă de cauză. Decizia finală va aparţine, fără discuţie, Guvernului şi Parlamentului României şi, în ultimă instanţă, cetăţenilor României.” Jonathan Henry, CEO Gabriel Resources.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cristian

    miercuri, 11.09.2013 at 20:46

    cata vreme au facut un proiect care nu era in stare sa respecte legile acestei tari, pierzand in instantele romanesti diverse avize de baza, pot cere cat vor muschii lor fiindca nu le va da dreptate nicio instanta internationala!
    orice judecator va avea datele complete ale problemei si va da castig de cauza statului roman. ROMANIA NU VA PLATI NIMIC acestor aventurieri.
    SO, RMGC GO HOME!!
    adica Goldule, lasa-neeee!!

    • Ursu Bruno

      joi, 12.09.2013 at 07:20

      România trezeștete Bechtel Corporation (Bechtel Group) a primit 36 milioane, tot așa se va plăti și la Roșia , firma de avocaturâ a mamei Ministrului Marilor Proiecte, Tovarășul Dan Șova, va rezolva această problemă, asta binențeles dacă nu se va face proiectul,
      Oltchim, CFR Marfă, Eurogold…ce mai urmează??? se va umplea România de șomeri…și nouă ne place poezia ,,Noi vrem pământ,,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax