Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Gabriel Resources vrea daune de miliarde de dolari de la statul român. Se pregăteşte de proces la Curtea de Arbitraj de la Viena

Publicat

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia Montana

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia MontanaGabriel Resources se pregăteşte să dea în judecată statul român. Potrivit presei canadiene, compania canadiană care operează proiectul Roşia Montană ar putea cere daune în valoare de miliarde de dolari României, într-un proces la Curtea de Arbitraj Internaţional de la Viena.

Gabriel Resources ar încerca astfel să-şi recupereze investiţiile din România, după ce singurul său proiect, exploatarea minieră de la Roşia Montană, pare sortit eşecului.

Contactaţi de jurnalişti, reprezentanţii companiei au refuzat să ofere detalii despre caz, dar nu au dezminţit informaţia.

Reamintim că RMGC, controlată de grupul canadian a anunţat în aprilie că s-a văzut nevoită să concedieze 80% din personal. Măsura vine după ce nu s-a luat vreo decizie de sprijinire a proiectului minier de la Roşia Montană.

Citeşte şi 400 de angajați ai RMGC își pierd locul de muncă. 1.000 de familii din Apuseni vor fi afectate de reducerea activității în companie

Gabriel Resources a mai ameninţat România cu un proces costisitor şi anul trecut. Pretenţiile financiare erau estimate la patru miliarde de dolari.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. ghita

    vineri, 02.05.2014 at 08:34

    AU INCALCAT TOATA LEGISLATIA DIN ROMANIA . TOATA AFACEREA PUTE DE CORUPTIE.
    R.M.G.C. TREBUIE SA DEA ROMANIEI DAUNE DE MILIARDE DE DOLARI SI NU INVERS. TOTI CEI IMPLICATI IN AFACEREA R.M.G.C. SA RASPUNDA PENAL . TOATE ACTIVELE R.M.G.C. CONFISCATE
    IN BENIFICIUL STATULUI ROMAN.

  2. El Barto

    duminică, 04.05.2014 at 23:21

    Stai linistit, Ghita, ca la cat de umil e poporul roman si la cat de escroci sunt cei ce ne conduc, pun pariu ca o sa platim personal din noi taxe daune celor de la RMGC.In nici o tara cumsecade nu se permite asa ceva, parerea mea e ca am inventat lumea a 4-a, suntem zero barat si asa o sa fim cat o sa existe RO.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax