Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

GALA UNITER în orașul fără teatru. Cum a fost la cel mai important eveniment organizat vreodată la Alba Iulia

Publicat

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România, și cu siguranță cel mai important pentru lumea teatrului, a avut loc aseară la Alba Iulia, un oraș plin de istorie, dar cu lacune majore din punct de vedere al infrastructurii în domeniul artistic-cultural. Oscarurile Teatrului Românesc, Gala Premiilor Uniter s-a organizat într-un oraș în care nu există un teatru, nu există o sală de spectacole sau un amfitreatru care să se preteze unui astfel de eveniment.

Pentru UNITER asta nu a fost o problemă, pentru că organizatorii au avut grijă până în cele mai mici detalii ca pavilionul adus din Germania să fie pe măsura galei, și a fost. Un decor excepțional, ce nu poate fi descris în cuvinte, cei care au fost acolo sau care au urmărit evenimentul transmis live știu foarte bine despre ce vorbesc. Organizarea, fără cusur. Cred că a fost unul dintre puținele evenimente la care nu m-am gândit ce-i lipsește (un defect profesional, să găsești ceva de băgat de vină :).

Nici ploaia nu a reușit să strice vibe-ul, ba chiar, fiind un pavilion transparent parcă a completat decorul și a oferit intimitate evenimentului.

Problema unei săli de spectacol s-ar putea rezolva în curând după declarația în direct a președintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. „Sperăm să avem ocazia să vă invităm la o nouă Gală a Premiilor Uniter în această superbă construcție, al cărei proiect îl cunoașteți”, a spus acesta. Personal, nu am văzut niciun proiect legat de o sală de spectacole, dar dacă Dumitrel spune că există, de ce să nu-l credem pe cuvânt.

Revenind la Gală, nu doar decorul natural pe care l-a oferit Cetatea Alba Carolina ne-a făcut să ne simțim chiar la premiile Oscar, ci și cei care au urcat pe scenă, fie să-și primească premiul, fie să-l ofere. Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Horațiu Mălăele, Mariana Mihuț, Ana Ularu, Marian Râlea și alți zeci de actori de renume național și internațional, oameni de cultură, pe scurt elita teatrului românesc a fost aseară la Alba Iulia.

Eleganța evenimentului s-a văzut încă de pe covorul roșu. Toți cei prezenți au venit îmbrăcați „la patru ace”, cum era și normal pentru o gală. Nu știu dacă datorită euforiei momentului, dar toate femeile mi-au părut extrem de frumoase. Cea care m-a impresionat cu adevărat a fost Ana Ularu, o prezență care te înmărmurea pur și simplu. Bănuiesc că Ana nu are nevoie de nicun fel de prezentare, cei care nu au văzut-o pe scenă o știu cu siguranță din filmele americane.

M-a mai impresionat Ioana Bogăţan – și sunt sigură că nu doar pe mine, pentru că toată sala vorbea de profesionalismul ei și prezența de spirit. Deși s-a ocupat îndeaproape de organizare și a fost prima invitată pe scenă, a trecut peste emoții și a reușit să evite un moment care ar fi putut strica puțin începutul galei.

Pe scurt, Ioana a trebuit să anunțe câștigătorul premiului pentru debut, însă a primit plicul cu numele actriței câștigătoare pentru un rol secundar. Situația a fost sub control, pentru că și-a dat seama de greșeală și nu am avut parte de un moment gen „Miss Universe” sau Oscar.

Parea vizuală a galei a fost completată de sunetul țambalui lui Marius Mihalache, care nu a venit singur, ci cu trupa. Prima dată când l-am văzut pe Marius Mihalache în concert a fost în urmă cu cinci ani și țin minte încă de atunci că nu mai auzisem niciodată un țambal să sune atât de bine. Parcă aseară a sunat și mai bine.

Ar mai fi multe de spus despre această Gală, însă cuvintele nu pot descrie cu adevărat acest moment unic pentru Alba Iulia.

FOTO-VIDEO Oscarurile teatrului Românesc, la Alba Iulia. Peste 300 de artiști români la Gala Premiilor UNITER

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Horea

    marți, 08.05.2018 at 16:29

    As nuanța puțin. As începe prin a semnala faptul ca nu a fost asigurat un circuit al mașinilor oficiale , existând momente de blocaj. Pe parcursul momentului de ploaie nu au fost pregatite persoane cu umbrele care sa prea-i invitații, munca făcută chiar de organizatoare. Prestația edilului a fost un lamentabila. In anul Centenarului nu aduci la un asemenea eveniment in discuție chestiuni politice. Mai mult ca oricand acum trebuie vorbit despre unitatea naționala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax