Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

GALERIE FOTO-VIDEO: Acte de caritate şi declaraţii înaintea evenimentului All Star Game, la Alba Iulia

Publicat

Evenimentul All Star Game de la Alba Iulia a fost aşteptat cu nerăbdare de iubitorii de sport. Acesta cuprinde şi o serie de evenimente caritabile, care au adus bucurie persoanelor vârsnice de la căminul din zona Schit, dar şi copiilor internaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Alba. Oficialii au susţinut şi o conferinţă de presă, în care au descris ce înseamnă acest eveniment pentru baschet şi comunitatea locală şi naţională.

Un zâmbet pe frunțile încrețite de timp

Primul dintre acestea a fost o acțiune cu scop caritabil la căminul de bătrâni. Echipa Nord, alcătuită din 12 sportive a adus o rază de soare în sufletul vârstnicilor de la căminul din zona Schit.  Însoțite de președinta Federației Române de Baschet, Carmen Tocală , de primarul Mircea Hava și de antrenorii echipei Nord, cele 12 baschetbaliste au povestit cu vârstnicii, s-au fotografiat și le-au oferit un pachet.

Surpriza a venit din partea baschetbalistelor, care la finalul evenimentului i-au servit pe vârstnici cu o felie de tort.

În timp ce echipa Nordului se afla la actul de caritate, la Sala de Sport a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia echipa Sudului își făcea antrenamentul oficial înainte de marele meci.

Conferința de presă, premergătoare show-ului Nord VS Sud

Ora 12.00 i-a găsit pe toți oficialii la Palatul Apor, unde a avut loc conferința de presă premergătoare  jocului All Star Game. Au asistat primarul Mircea Hava, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Daniel Breaz, președintele FRB, Carmen Tocală, dar și o parte din sportivele componente ale celor două loturi, Nord și Sud.

”Eu sunt mândru că avem o astfel de manifestare aici, la Alba Iulia. Iată că se poate și aici la Alba Iulia să facem o astfel de manifestare. Putem să bucurăm parte a locuitorilor municipiului, cărora le oferim meciuri frumoase”, a declarat Daniel Breaz, rectorul Universității ”1 Decembrie 1918”.

”Trebuie să vă spun că sunt mândră, eu, ca român, în Alba Iulia, nu numai luând în considerație trecutul și istoricul orașului și grija pentru comunitate. Sportul este parte a educației comunității. Nu știm ce este întotdeauna cel mai bine să facem. Dar, acum câțiva ani, Alba Iulia însemna fotbal, printre altele, și o comunitate dornică de cultură și civilizație. All Star Game înseamnă cele mai bune jucătoare din România, aici, la dumneavoastră. Echipa a crescut, comunitatea este alături, sala este arhiplină, neîncăpătoare acum, pasul următor ar însemna Alba Iulia, internațional”, a declarat Carmen Tocală, președintele FR Baschet.

”Vreau să mulțumesc echipei pentru că ne-a oferit multe bucurii și sunt convins că acest eveniment se datorează tot lor și federației, care a fost de acord cu acest eveniment. Pierzi, câștigi, e frumusețe pe teren mereu. Alături de baschet vom avea și o echipă de volei în liga națională. Revenind la evenimentul de astăzi, sper să fie un început în ceea ce privește venirea valorilor aici la Alba Iulia. Convingerea mea este că sportul face parte din civilizație. Sportul și cultura pentru mine sunt pe același plan”, a declarat Ion Dumitrel, președintele CJ Alba.

”Mulțumim doamnei președinte pentru sprijinul acordat în cei patru ani de zile. Suntem aici pentru că am găsit un sprijin în constituirea unui grup larg de susținere a echipei. Domnul președinte (n.r. – Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba) și domnul primar (n.r. – Mircea Hava) au fost alături de noi, pentru a susține acest sport. Mă bucur că am reușit ca, de la 70-80 de spectatori, să nu mai avem locuri în sală. Am ajuns să se discute în toate instituțiile despre baschetul de la Alba Iulia. Am întâlnit două persoane, mă refer la Peter Eleș și la Tomas Bilek (n.r. – antrenorul echipei de baschet feminin) și am avut încrederea să mergem pe mâna unui tânăr, tocmai pentru că am fost convinși că poate face performanță”, a declarat prorectorul Achim Moise.

”Sunt fericit pentru că avem meciul All Star aici, în Alba Iulia. Am trimis un mesaj despre baschetul din Alba Iulia. Aici sunt participanții din întreaga divizie. Noi folosim All Star Game-ul pentru a transmite un mesaj. Sunt aici cele mai bune 24 de jucătoare din România și cred că vom oferi cel mai bun baschet aici”, a declarat Tomas Bilek, antrenor echipa Nord.

”De fiecare dată când venim la Alba Iulia, constatăm ca a mai apărut ceva nou. Pe lângă acest lucru a apărut și această echipă de baschet, care crește foarte mult. E bine că se organizează aici All Star Game-ul, pentru că poate aduna mai multă lume în jurul echipei. Sper să fie un spectacol frumos care să ajute în promovarea baschetului în tânăra generație”,  a declarat Dan Militaru, antrenor echipa Sud.

”Este o bucurie pentru mine că am fost selecționată la All Star Game-ul din acest an. Mă simt onorată să particip la acest eveniment”, a declarat Eniko Tarța, componentă a echipei Nord.

”Vreau să felicit FRB pentru alegerea locației pentru acest show ce va avea loc în această seară. Alba a fost o surpriză plăcută pentru toată lumea. Le urez baftă, dar cu jumătate de gură. E o onoare pentru mine să fiu alături de stelele baschetului”, a declarat Claudia Pop, componentă a echipei Nord.

”Sunt onorată să joc la All Star Game și mulțumesc tuturor că m-au votat și mai ales federației că a avut încredere în mine”, a punctat Sonia Ursu, baschetbalistă echipa Sudului.

”Competiția din România, nivelul competiției de aici este foarte ridicat și sunt jucătoare forate bune aici”, a spus, Brandie Hoskins, componentă a echipei Sud.

”Sunt fericită să fiu aici. E al cincelea sezon în România. Este o experiență plăcută să fiu aici”, a spus Cherise Graham, sportivă care a mărturisit că preferă micii și ciorba de perișoare.

Cadouri pentru copiii internaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Alba

Imediat după conferința de presă, echipa Sudului s-a deplasat la Spitalul Județean Alba, unde au oferit pachete, dar și panouri de baschet, de jucărie, copiilor internați în această secție. Sportivele au povestit cu micuții şi părinții, iar președinta FR Baschet, Carmen Tocală, a stat de vorbă minute bune cu părinții, dar și cu personalul medical.

”Am vrut ca micuților internați în acest spital să nu le rămână ideea de boală, ci și o amintire plăcută, să le amintească de baschet, de baschetbalistele din România, dar și de straniere. Este foarte important ca peste ani să-și aibă și amintiri frumoase, chiar dacă vin din aceste locuri”, a declarat Carmen Tocală, președinta FR Baschet.

Vă prezentăm o galerie foto de la toate cele trei evenimente:

[nggallery id=141]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax