Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Garda Apulum: spectacolul de vineri, 3 iunie, de la Poarta IV a Cetății Alba Iulia, nu va mai avea loc. Trupa merge în deplasare

Publicat

Tradiționalul spectacol de reconstituire istorică antică din Cetatea Alba Carolina, de la Poarta IV, nu va mai avea loc vineri, 3 iunie. În acest weekend, Garda Apulum este invitată la un festival din țară: Buzău Fest.

Garda Apulum, alcătuită din voluntari albaiulieni care dau viață Legiunii XIII Gemina, Lupilor Apoulonului și Ludusului Apulensis, a devenit un important brand al orașului Alba Iulia.

Cele trei trupe sunt invitate frecvent la evenimente din țară și străinătate.

Albaiulienii şi turiştii veniţi în Cetatea Alba Carolina au ocazia să vadă, în fiecare vineri, deja celebrele prezentări de tehnică militară romană și dacică sau luptele de gladiatori.

Trupele au luat naștere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu și Tudor Roșu.

Voluntarii albaiulieni din Garda Apulum încearcă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, cu accent pe promovarea patrimoniului local.

sursa foto: arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax