Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Garda Forestieră va avea mai mulţi angajaţi. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor: „Trebuie să fie un grup de elită, un fel de DNA al pădurilor”

Publicat

images Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca-Palmer a declarat joi că Gărzile Forestiere trebuie să fie un grup de elită, să devină un fel de DNA al pădurilor. În acest sens au pentru anul în curs buget pentru creșterea numărului de angajați. 

„Pădurile sunt o resursă strategică a țării și mă bucur că s-a luat decizia de a include acest capital natural în domeniul strategic. Situația pădurilor este complexă (…). În mod concret, nu se va putea ca în 10 luni să rezolvăm probleme cumulate de ani de zile, dar sunt pași care se pot face. Mă refer aici la partea de control și reglementare, cum ar fi Gărzile Forestiere, unde avem buget să creștem numărul de angajați. Garda Forestieră ar trebui să fie un grup de elită, un fel de DNA al pădurilor. Radarul pădurilor sau SUMAL au nevoie de mai multă eficiență și mai multă transparență”, a spus ministrul Mediului, într-o conferință de presă.

Vezi şi Zonele cu risc COD ROŞU la defrişări ilegale de păduri din ALBA. Unde vor fi controale de la GARDA FORESTIERĂ

Pe de altă parte, Pașca-Palmer a precizat că pe lista de priorități a mandatului său se mai află economia verde, biodiversitatea și deșeurile.

„Impulsionarea unei tranziții către economia verde — foarte concret aș vrea să avem un program să susținem antreprenoriatul din sectorul verde. Aici ne putem referi la domeniile de agricultură ecologică, ecoturism sau clădiri verzi. O altă prioritate se referă la biodiversitate. Avem în plan să înființăm Agenția Națională pentru Arii Protejate. Domeniul deșeurilor reprezintă o altă mare și complexă problemă — sunt chestiuni legate și de infringement și de targetul de țară pe care îl avem asumat la nivel european”, a mai spus ministrul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax