Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Garniturile de tren ale Regiotrans, trase pe dreapta: Zeci de navetişti din Zlatna şi Cugir au rămas „în aer”. Care sunt RUTELE ANULATE

Publicat

oameni, gara alba iulia Regiotrans a anunţat că îşi întrerupe activitatea de transport feroviar de călători începând cu data de 17 martie, pe o perioadă nedeterminată.

Autoritatea Feroviară a descoperit mai multe probleme tehnice la garniturile companiei private. Regiotrans şi-a pierdut certificatul de siguranţă după ce au fost descoperite probleme tehnice la 29 de automotoare. Compania are un parc rulant de 222 de automotoare, locomotive şi vagoane.

În judeţul Alba printre trenurile scoase din circulaţie se numără şi cele pe rutele Alba Iulia – Zlatna şi Alba Iulia – Cugir, iar majoritatea persoanelor care le foloseau erau navetişti.

AICI rutele anulate din judeţul Alba

De marţi, 17 martie, toate garniturile de tren ale Regiotrans au fost trase pe dreapta, urmând să fie anunţată o dată la care se va relua circuaţia trenurilor pe rutele anulate.

„Stimați călători,

REGIOTRANS SRL este obligată să întrerupă activitatea de transport feroviar de călători, începând cu data de 17.03.2015 și până la o dată pe care o vom comunica în timp util.Vă asigurăm că întreprindem toate diligențele necesare în vederea înlăturării acestui inconvenient. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Conducerea SC Regiotrans SRL”, se arată în mesajul transmi de companie.

Autoritatea Feroviară a făcut controale în ultimele două săptămâni şi au fost descoperite mai multe probleme tehnice la garniturile companiei private. Regiotrans şi-a pierdut certificatul de siguranţă după ce au fost descoperite probleme tehnice la 29 de automotoare. Astfel compania are două variante, respectiv să ceară un nou certificat de siguranţă şi să scoată automotoarele cu probleme din circulaţie sau să repare problemele şi să ceară apoi un nou certificat de siguranţă.

De asemenea, compania a fost implicată în dosarul CFR, în urma căruia șefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR Estrella Ştefănescu şi omul de afaceri Iorgu Ganea au fost arestaţi preventiv, prin decizia Tribunalului Bucureşti, în dosarul privind favorizarea la licitaţii a unor firme de transportul feroviar, printre care şi Regiotrans.

În urmă cu două săptămâni, omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans şi era anchetat într-un dosar de corupţie, s-a sinucis în toaleta unui avion.

Compania privată de transport va mai putea efectua transport de călători doar dacă va obţine un nou certificat de siguranţă din partea Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română, subordonată Ministerului Transporturilor.

Citeşte şi  „Surpriză” de la Guvernul Ponta pentru călătorii CFR: Încă 5 ani de așteptare pentru a primi despăgubiri la întârzierea trenurilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dinu

    miercuri, 18.03.2015 at 07:08

    Aceste au fost ,,bombe,, pe calea ferată română.Pe lângă faptul că,iarna trebuia sa stai cu zece paltoane pe tine,fiindcă ,conductorii furau combustibilul și lăsau călătorii în frig,circulau cu viteza melcului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax