Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gavriil, băiețelul din Alba Iulia a ajuns la un spital pediatric din Roma. A fost transportat cu un avion al Asociației Blondie

Publicat

Gavriil, băiețelul de doar patru luni din Alba Iulia care a suferit o hemoragie masivă intracraniană la doar o lună după naștere, a ajuns la Spitalul Bambino Jesu din Roma. 

 Băiețelul a fost transportat cu o ambulanță aeriană, de către Asociația Blondie. Costurile pentru transport au fost foarte mari, 40.000 de euro. Gavriil a zburat către Italia alături de un alt copil care trebuia să ajungă la Milano. 

După ce cazul a fost făcut public, părinții acestuia au reușit să obțină formularul S2, prin care costurile tratamentului și ale investigațiilor vor fi decontate de către CNAS.

”Când se roaga, tatăl lui Gavriil (alintat Gavriilut, Gavriiluta) nu prea mai cere să își vada copilul sănătos. Doar să rămână în viață! De 4 luni de când s-a născut, atâtă cere – să nu I-l ia de tot.

Să fie! Și când își face planuri se gândește să cumpere într-o zi o dubă și să îl poată duce peste tot cu el.

Gavriil e acceptat să ajungă mâine la spitalul din Roma. Așa că dimineață pregătim o ambulanță aeriană pentru el la Roma și pentru Luca la Milano. Luca a mai zburat o data în mai și când a venit acasă, mama lui credea ca vor avea multe luni în care nu vor mai trebui să ajungă în spital. Si nu e așa cum a sperat.
Părinții lui Gavriil nu mai au rabdare. Sunt insistenți. Sunî o dată și apoi sună din nou. Și din nou. Să spună. Să roage. Să nu lase. Sa nu fie lasați”, au scris cu o zi înainte de zbor cei de la Asociația Blondie.

Reamintim faptul că la o lună și o săptămână după naștere, Gavriil a suferit o hemoragie masivă intracraniană, iar de atunci a trecut prin cinci intervenții chirurgicale la nivelul creierului.

CITEȘTE ȘI: APEL: Un băiețel în vârstă de doar patru luni din Alba are nevoie de ajutor pentru tratament în Italia. Povestea lui Gavriil

Bebelușul se luptă atât cu boala în sine, al cărui diagnostic nu este cunoscut încă, cât și cu neajunsurile sistemului medical românesc, infecții nosocomiale, hemoragia și toate efectele ei. Costurile investigațiilor depășesc, în prima fază, 50.000 de euro.

Gavriil va avea nevoie de ajutor și după intervenția de la spitalul din Roma.

Îl puteți ajuta pe Gavriil donând aici:

Nume: ALTEEA JOLDES

  • IBAN Cont RON: RO87BTRLRONCRT0328423601

Nume: JOLDES MIHAI-MADALIN

  • IBAN cont EUR: RO94BTRLEURCRT00D8612401

Valuta
EUR
Swift
BTRLRO22

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cosmin

    miercuri, 07.08.2024 at 12:52

    3428371677,cosmin ma numesc sa ma sune familia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate