Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Generalul care va deschide Ceremonia militară de la Alba Iulia. Cine este comandantul defilării de Ziua Națională


Publicat

generalul

În Alba Iulia, defilarea de Ziua Naţională va fi deschisă de comandantul ceremoniei militare, generalul de brigadă Nicolae Tonu, locțiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. Acesta va prezenta onorul dintr-o mașină de luptă HUMVEE (HMMWV).

În semn de apreciere a serviciilor deosebite aduse instituției militare, pentru profesionalismul și rezultatele remarcabile obținute în executarea misiunilor, generalul de brigadă Nicolae Tonu a fost decorat, de trei dintre președinții României, cu Ordinul Virtutea Militară, în grad de Cavaler, Ofițer, respectiv Comandor, informează MApN.

parada

Nicolae Tonu a fost comandant al Batalionului 265 Poliției Militară, respectiv al Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”.

Vezi  și 1 DECEMBRIE 2019 la Alba Iulia: PROGRAMUL FINAL al manifestărilor dedicate Zilei Naționale, la Sărbătoarea MARII UNIRI

Recunoscut ca un specialist al operațiilor militare și inițiator de concepție doctrinară, generalului de brigadă Nicolae Tonu i-au mai fost conferite și alte numeroase distincții militare, printre care se numără Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de merit „Acțiuni umanitare”, precum și Emblema de Onoare a Armatei României.

parada

Distincţii şi decoraţii:

2002: Semnul onorific „În Serviciul Patriei pentru 15 ani de activitate;

2004: Ordinul „Virtutea Militară” în grad de cavaler;

2007: Emblema de merit „În serviciul Armatei României”, clasa a II-a;

2007: Semnul onorific „În Serviciul Patriei pentru 20 ani de activitate;

2010: Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofiţer;

2011: Emblema de Onoare a Forţelor Terestre;

2011: Emblema de Onoare a Statului Major General;

2012: Semnul onorific „În Serviciul Patriei pentru 25 ani de activitate;

2012: Emblema de merit „În serviciul Armatei României”, clasa a III-a;

2015: Emblema de merit „Acţiuni Umanitare”, clasa a III-a;

2016: Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor;

2017: Emblema de Onoare a Logisticii;

2018: Emblema de Onoare a Resurselor Umane;

2018: Emblema de Onoare a Finanţelor Militare;

2018: Emblema de Onoare a Comunicaţiilor şi Informaticii;

2019: Emblema de Onoare a Armatei României;

2019: Emblema de Merit Acţiuni Umanitare clasa a II-a.

Studii: · Liceul Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, 1980 – 1984; · Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu”, Sibiu, 1984 – 1987; · Academia de Înalte Studii Militare, Bucureşti, 1992 – 1994; – Master „Securitatea Comunitară şi terorism”, 2007; · Doctor în „Ştiinţe Militare şi Informaţii”, 2011; ·Colegiul Naţional de Apărare, Curs postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale „Securitate şi bună guvernare”, România, 2016.

La Alba Iulia de Ziua Naţională vor participa 1.400 de militari, 110 mijloace tehnice, 15 avioane şi elicoptere. Ceremonialul militar va avea loc la ora 13,00.

sursa: MApNȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

O fetiță de 5 ani și alte șapte persoane, vindecate de coronavirus la secția de Infecțioase a spitalului din Alba Iulia

Publicat

În cursul zilei de duminică și luni, 24 și 25 mai 2020, un număr de 8 pacienți, internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, au fost declarați vindecați de COVID-19 și au fost externați, după ce rezultatele a două teste consecutive în cazul acestora au ieșit negative, au transmis reprezentanții instituției.

Cel mai tânăr pacient vindecat este o fetiță în vârstă de 5 ani, iar cel mai vârstnic o femeie de 63 de ani. Cei 8 pacienți externați (4 de sex feminin și 4 de sex masculin) locuiesc în comuna Noșlac (3), orașul Ocna Mureș (3) municipiul Sebeș (1), comuna Șpring (1).

În total, de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent, la secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia au fost vindecați de COVID-19 un număr de 52 de pacienți, majoritatea cu forme ușoare și medii, respectiv cu evoluție favorabilă la tratamentul administrat.

De asemenea, de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent, la secția de boli infecțioase au fost internați 179 de pacienți suspecți de COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Rezultatele analizelor de laborator la 93 dintre ei au ieșit pozitive, în vreme ce în cazul celorlalți 86 de pacienți rezultatele au ieșit negative, infirmând astfel prezența virusului.

Dintre cei 97 de pacienți pozitivi, 52 au fost declarați vindecați, iar 30 au fost transferați la unități sanitare din Blaj (13), Aiud (15) și Sibiu (2). În prezent, la secția de boli infecțioase se află internați 15 pacienți confirmați cu COVID-19.

SJU Alba Iulia este o unitate sanitară în care se tratează cazurile confirmate, sunt internate inclusiv cazuri suspecte, iar în propriul laborator se analizează probele recoltate pentru depistarea virusului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Județean Alba Iulia cumpără 10 ventilatoare mecanice pentru Secția ATI. Investiție de peste un milion de lei

Publicat

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia cumpără 10 ventilatoare mecanice pentru Secția de ATI. Astfel, toate cele 25 de paturi din cadrul secției vor dispune fiecare de câte un ventilator pentru asistența medicală a pacienților confirmați/suspecți cu COVID-19 sau a celor care au nevoie de ventilație mecanică. 

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția a 10 ventilatoare mecanice. Valoarea totală estimată este de 1.008.403 de lei, fără TVA.

„Având în vedere că unitatea noastră a fost inclusă în ORDIN nr. 555 din 3 aprilie 2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei cu coronavirus COVID-19, a Listei Spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS –CoV-2, în faza a II-a avem nevoie de încă 10 ventilatoare mecanice în cadrul Sectiei ATI. În prezent secția ATI dispune de 25 paturi și de 15 ventilatoare mecanice.

Așadar pentru a asigura asistența medicală de specialitate atât pacienților suspecți/confirmați cu virusul SARS-CoV-2 cât și pacientilor internați în cadrul secției ATI care au nevoie de ventilație mecanică, avem nevoie urgență de aceste echipamente medicale.

Ventilația mecanică reprezintă metoda prin care se asistă sau se înlocuiește respirația spontană. Se dorește achiziționarea unor aparate noi, deoarece cel existent – an fabricație 1996 este nefuncțional și va fi propus spre casare”, se precizează în caietul de sarcini.

Potrivit documentului, termenul de livrare este de maxim 60 de zile de la data primirea comenzii.

Finanțarea se face din fonduri alocate de la Consiliul Județean Alba (10%) și Ministerul Sănătății (90%).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Polițist din Sebeș confirmat cu COVID-19, alți 5 colegi în izolare. Toți angajații Poliției Municipale Sebeș au fost testați

Publicat

Un polițist din Sebeș este confirmat cu COVID-19, iar alți cinci colegi ai săi sunt în izolare. Toți angajații Poliției Municipale Sebeș au fost testați, vineri, în urma cazului confirmat.

Situația a fost făcută publică într-o postare pe pagina de Facebook Spr Diamantul, de sindicaliști din poliție.

Reamintim că la Sebeș sunt deja două focare de coronavirus, unul la fabrica de înghețată și celălalt la spital.

Citește și FOCARUL de la firma din Sebeș: Alte 20 de infectări confirmate de DSP Alba. Este vorba despre angajați și apropiați ai acestora

Potrivit Spr Diamantul, polițistul confirmat pozitiv a fost testat după ce soția lui, asistentă la Spitalul Municipal Sebeș, fusese confirmată cu Sars-Cov-2.

Vezi Anchetă epidemiologică la spitalul din Sebeș. Șase cadre medicale, depistate pozitiv COVID-19

Ceilalți colegi care au intrat în izolare sunt ”4 lucrători din cadrul Biroului Ordine Publică și un lucrător din cadrul Biroului Criminalistic”.

Aceleași surse au precizat că toți lucrătorii Poliției Sebeș au fost testați vineri, 22 mai, fapt confirmat de reprezentanții IPJ Alba.

Spr Diamantul: ”de curând, mai exact in data de 22.05.2019, toti lucratorii Politiei Sebes au fost chemati sa se testeze pentru Covid 19, existand suspiciunea ca un coleg al lor ar fi deja infectat.
Dupa prelevarea testelor, acestea au fost trimise spre analiza Spitalului Municipal Alba (DSP), urmand fi comunicate rezultatele. Dupa o asteptare de 8 ore, in care toti lucratorii si-au desfasurat activitatea normal au venit si rezultatele, fiind mentionat de catre conducere faptul ca toti am iesit,, „negativ” si ca totul este ok. Fiind intrebati despre rezultatul colegului care era suspect si care nu aparea pe liste, conducerea a evitat sa raspunda (…).
In cele din urma s-a aflat din alte surse ca acesta a iesit pozitiv, urmand binenteles o stare de agitatie si temere in randul celor care stiau ca au intrat in contact cu persoana infectata si nu numai (…)”.

Vezi AICI integral postarea Spr Diamantul.

Contactați de Alba24, reprezentanții IPJ Alba au confirmat că un polițist din Sebeș este infectat cu COVID-19 și că alți 5 polițiști sunt în izolare, dar și că au fost luate imediat toate măsurile necesare în astfel de situații, potrivit criteriilor DSP, în cadrul anchetei epidemiologice. Toți polițiștii de la Poliția Municipală Sebeș au fost testați și nu sunt alte cazuri confirmate.

Potrivit IPJ Alba, nu sunt probleme privind asigurarea continuității activității la Poliția Sebeș. Cei cinci polițiști aflați în izolare vor fi retestați.

De asemenea, au fost dezinfectate spațiile din instituție.

Polițistul confirmat pozitiv este asimptomatic.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă funcție în aplicația de chat va fi introdusă de WhatsApp. La ce folosește

Publicat

whatsapp

O nouă funcţie este în teste la WhatsApp. Va permite adăugarea contactelor prin scanarea codurilor QR.

Cele mai mai noi versiuni beta de WhatsApp pentru Android şi iOS au primit un update care aduce posibilitatea adăugării contactelor prin coduri QR.

Funcţia poate fi găsită în meniul de setări al aplicaţiei, unde există opţiuni pentru a afişa propriul cod, precum şi pentru a scana alte persoane.

De asemenea, un cod QR poate fi revocat dacă este distribuit unei persoane căreia utilizatorul nu dorește să îi transmită numărul său.

sursă: startupcafe.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate