Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ghid de cumpărare a mouse-ului de gaming: senzor optic sau laser, DPI, ergonomie și opțiuni de personalizare (P)

Publicat

Dacă vă plac jocurile video, știți cât de important este să aveți un controler bun. Deoarece știm că un mouse bun este o parte esențială a jocurilor pe calculator, vă oferim un ghid care să vă ajute să vă alegeți cel mai bun prieten atunci când vine vorba de distracție.

Dacă există un dispozitiv care permite o mișcare agilă prin meniurile noastre, acesta este mouse-ul. În cazul calculatoarelor noastre, a devenit vital, deoarece acest indicator ne spune unde ne aflăm în orice moment și ne ajută în viața de zi cu zi.

Cu toate acestea, omul nu trăiește doar din meniuri, iar în timpul liber are și o funcție foarte importantă. Jocurile video sunt unul dintre pilonii petrecerii timpului liber electronic, iar computerele pot fi create în funcție de acestea.

Cameră web – oferte

Dar nu doar PC-urile sau monitoarele trebuie să fie pregătite, ci avem nevoie și de un mouse bun care să ne ajute să jucăm mai bine. Pentru asta trebuie să știm care ni se potrivește cel mai bine. Suntem fani shootere sau jucători de MOBA? Fiecare joc are nevoie de anumite lucruri mai mult decât altele, așa că vă vom ajuta să vă alegeți partenerul perfect.

Ce ar trebui să caut la un mouse gaming?

Aceste dispozitive pot avea tehnologii diferite care fac ca controlul lor să fie ușor diferit. În principiu, totul se reduce la gustul personal, dar, pentru orice eventualitate, vă vom clarifica elementele de bază.

Senzor laser sau senzor optic – există o diferență?

În prezent, majoritatea mouseurilor dispun de una dintre aceste două tehnologii. Pe tărâmul mai banal, diferența dintre cele două este imperceptibilă, dar în lumea jocurilor, această diferență te poate costa viața (una sau mai multe).

Mouseurile cu tehnologie laser constau dintr-un fascicul de lumină care scanează suprafața pe care trece. Acest lucru le face foarte utile dacă aveți de gând să jucați pe o suprafață nespecializată. Cele de calitate superioară pot fi folosite chiar și pe sticlă transparentă, ceea ce le face foarte versatile.

Dar, nu totul este perfect, ele au un defect: sunt foarte sensibile la accelerare. Atunci când ne mișcăm rapid mâna, scanarea suprafeței este afectată. Acest lucru duce la o lipsă de precizie care nu este potrivită pentru jocurile de acțiune rapidă și pentru jocurile cu împușcături.

Senzorul optic nu are această problemă. Deoarece este o cameră care analizează imaginile locului peste care este proiectat LED-ul (de obicei roșu) din interiorul mouse-ului, nu se pierde niciun detaliu în mișcările rapide ale mâinii. Dezavantajul este că are nevoie de o suprafață opacă pentru a funcționa corect, dar suntem cu toții familiarizați cu mouse pad-urile.

DPI, sau puncte pe inch, pentru mâini rapide

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când cumpărați un mouse gaming. DPI (Dots Per Inch) este numărul de puncte pe care senzorul mouse-ului le înregistrează pentru fiecare centimetru pe care îl mișcați. Pur și simplu, cu cât este mai mare numărul de DPI, cu atât mai repede se va deplasa cursorul pe ecran.

Deci, dacă trebuie să mișcăm mouse-ul cu viteză maximă dintr-o parte în alta, ca în jocurile de strategie în timp real sau MOBA, este mai bine să avem mai mulți DPI. Dacă, pe de altă parte, mișcarea trebuie să fie foarte precisă, cum ar fi îndreptarea unei arme spre un inamic aflat la distanță, vom căuta un DPI mai mic.

Cameră web – oferte

Deși acest lucru este foarte important, are de-a face și cu îndemânarea utilizatorului și cu obiceiul acestuia de a mișca mouse-ul. Greutatea mouse-ului joacă, de asemenea, un rol, la fel ca și mousepad-ul, deoarece unele sunt specializate pentru a fi mai rapide, iar altele pentru a fi mai precise.

Rata de răspuns

Rata de răspuns se referă la capacitatea mouse-ului de a-și stabili poziția și de a trimite această informație către CPU. Acesta se măsoară în Hertz (Hz) și își stabilește poziția la fiecare secundă. Adică, dacă un mouse gaming are 200 Hz, acesta va trimite informațiile privind poziția sa de 200 de ori pe secundă.

Cu cât acest parametru este mai mare, cu atât mai puțin lag vom avea în timpul redării, obținând un răspuns mai bun. Dar, bineînțeles, va consuma resursele calculatorului, ceea ce ar putea crea probleme de performanță în jocul în sine.

La urma urmei, diferența dintre ratele de răspuns este vizibilă doar la niveluri ridicate de concurență, unde hardware-ul este pregătit special pentru a suporta un astfel de consum de resurse. Într-un mediu mai puțin profesionist, această rată este mai puțin importantă. Prin urmare, un mouse gaming cu 500 Hz poate fi la fel de benefic ca unul cu 1.000 Hz.

Ergonomie, confortul înainte de toate

Puține lucruri sunt mai importante decât confortul și grija față de tine însuți. În zilele noastre, mouseurile au găsit o multitudine de soluții la eventualele dureri care se pot crea la nivelul încheieturii mâinii sau al mâinii.

Cu forme speciale pentru susținerea mâinii, adâncituri pentru degetul mare sau alte îmbunătățiri. De exemplu, unele mouseuri au benzi de cauciuc în anumite puncte pentru a îmbunătăți aderența sau sunt chiar potrivite pentru utilizatorii stângaci.

Configurație personalizabilă, cât mai multe butoane

Ceea ce diferențiază mouse-urile standard de mouse-urile pentru gaming este capacitatea acestora de a avea numeroase configurații. La cele mai bune modele, puteți personaliza viteza de defilare sau chiar stabiliza echilibrul mouse-ului datorită unor mici greutăți din interiorul acestuia.

Dar ceea ce devine cu adevărat important este capacitatea de a configura butoanele. Dacă credeți că un mouse gaming are două butoane și o rotiță, înseamnă că nu cunoașteți cele mai bune mouse-uri de gaming. Cu o multitudine de butoane, pentru a crea diferite configurații care să vă ajute în jocurile dumneavoastră, puteți avea prietenul perfect pentru orice joc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate