Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grădinița 12 din Alba Iulia: Directoarea este în funcție, programul „Step-by-Step” funcționează. Procurorii continuă ANCHETA

Publicat

După aproape două luni de la izbucnirea scandalului de la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia, se pare că în această perioadă situația s-a liniștit. Directoarea Veronica Suciu a rămas în funcție la grădiniță iar programul Step-by-Step funcționează fără probleme, spre bucuria părinților care se temeau pentru soarta educației copiilor lor și care au organizat și un protest în acest sens. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba continuă însă ancheta privind relația dintre grădinița de stat și fundația privată prin care se face finanțarea programului educațional Step-by-Step, susține inspectorul șef Dorin Sandea.

„Joia trecută, la ultima videoconferință, ministrul Educației a solicitat organelor abilitate ale statului continuarea cercetărilor la grădinița 12. Solicitarea este depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, care se va pronunța referitor la cererea noastră. Este vorba despre un control pe care îl derulează Parchetul cu metodele specifice, privind relația dintre Fundație și Grădiniță, funcționarea fundației – persoană juridică de drept privat – în sediul grădiniței de stat. Se analizează cum s-a realizat concret acest parteneriat și care sunt relațiile. Toate aceste lucruri, noi le-am încheiat din punct de vedere administrativ, propunerile sunt pe masa domnului ministru, care a cerut să se continue ancheta.

Începând cu anul școlar viitor, denumirea grădiniței va include programul Step-by-Step, pentru ca părinții să nu mai aibă nedumerirea legată de orientarea unității de învățământ.

Reamintim că acest scandal a pornit în urmă cu aproape două luni, când un părinte al unui copil înscris la grădinița nr. 12 și-a exprimat nemulțumirea vis-a-vis de faptul că lunar este obligat să plătească o taxă de 100 de lei pentru programul Step-by-Step, într-o grădiniță de stat, prin Fundația „Veronica”, la conducerea căreia se afla tot Veronica Suciu. Ziarul Alba24.ro a publicat în data de 20 ianuarie un articol în care prezenta atât opinia părintelui revoltat cât și poziția directoarei Veronica Suciu care a explicat pentru ce este necesară taxa de 100 lei.

Ulterior, șeful IȘJ Alba, Dorin Sandea, s-a sesizat și a declarat-o pe directoarea Veronica Suciu incompatibilă pentru ocuparea simultană a funcției de conducere atât într-o instituție de învățământ cât și în fundația prin care se finanța programul educațional Step-by-Step și a propus înlocuirea ei din funcția de director al grădiniței.

El a trimis o comisie (formată din inspectorii Dan Cherecheș și Dumitru Panța și economistul de audit Matei Orian) pentru a face verificări la Grădinița nr. 12. Concluziile și recomandările formulate în raportul încheiat în urma inspecției tehnice au fost: „Părinții au fost informați de această taxă la începutul anului școlar și au semnat acordul de parteneriat pentru educație. În urma verificărilor și a dovezilor depuse la dosar reiese că fondul de 100 de lei lunar este colectat legal, cu respectarea regulamentului de organizare și funcționare a alternativei Step-by-Step, a Legii Educației Naționale nr. 1/2011, art. 9 alin. 3. Utilizarea lor se face prin Fundația „Veronica” cu respectarea legislației în vigoare. Se recomandă ca lunar/trimestrial să se prezinte un raport părinților cu privire la folosirea fondului de bani colectat pentru alternativa Step-by-Step”.

Sandea și-a argumentat propunerea prin faptul că, în calitate de inspector, nu are competență în administrarea unei asociații private ci doar într-o instituție de stat. Acesta susține că a sesizat întreaga situație la Ministerul Educației care va lua o decizie în acest sens.

În data de 25 februarie, directoarea Veronica Suciu a renunțat la funcția de conducere a Fundației „Veronica”, noua componență a consiliului director fiind următoarea: Georgeta Bordeu – președinte, Angela Petruța – membru, Ioana Decean – membru, Irina Mariana Martin – părinte, Cristian Zbutea – părinte.

În data de 27 februarie, un grup de aproximativ 40 de părinți ai copiilor de la grădinița nr. 12 din Alba Iulia au protestat în fața Instituției Prefectului Alba pentru ca propunerea inspectorului șef Dorin Sandea să nu fie pusă în aplicare, temându-se că aceasta ar afecta calitatea educației de care beneficiază copiii lor prin programul „Step-by-Step”.

Pentru a urmări întregul parcurs al acestui caz, accesați acest link, în care veți găsi trimiteri la toate articolele anterioare publicate pe acest subiect:

FOTO-VIDEO: Părinții copiilor de la Grădinița 12 din Alba Iulia, în stradă pentru a o susține pe directoarea amenințată cu înlocuirea din funcție

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. m

    sâmbătă, 15.03.2014 at 17:47

    Si iar se insista pe faptul ca un parinte a declansat scandalul cand toata lumea stie ca acest scandal a plecat din cadrul ISJ Alba, de la una din persoanele care lucreaza acolo. Poate ar fi timpul ca doamna stirista care a publicat primul articol sa dezminta stirea daca tot suntem in Postul Sfintelor Pasti. Trebuie sa ne asumam si cele bune si cele rele, nu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax