Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GRAŢIEREA faptelor de CORUPŢIE, aprobată de Comisia juridică din Senat. Infracţiunile vizate şi alte modificări

Publicat

instanta judecata Graţierea faptelor de corupţie a fost aprobată, miercuri, de majoritatea PSD din Comisia juridică a Senatului. Este vorba despre infracţiunile de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, ce intră pe lista pentru graţiere. În acest caz, Senatul este prima cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Astfel, cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă ar urma să fie graţiaţi, sub rezerva achitării prejudiciului.

Comisia Juridică din Senat a adoptat, cu cinci voturi “pentru” (PSD) şi trei “împotrivă” (PNL, USR, UDMR), propunerea formulată de Şerban Nicolae, dar şi de Traian Băsescu, la proiectul Legii graţierii al Guvernului.

Votul pentru propunere a fost dat în ciuda faptului că reprezentanţii CSM, ai Parchetului General şi ai Uniunii Naţionale a Barourilor au susţinut că faptele de corupţie nu trebuie graţiate, potrivit hotnews.ro.

Comisia juridică din Senat va adopta un raport cu modificări la acest proiect de lege, iar acesta va ajunge la vot în plen.

Amendamentul adoptat prevede excluderea infracţiunilor prevăzute la articolele 289-294 din Codul Penal din lista infracţiunilor exceptate de la graţiere din proiectul de lege al Guvernului. Acestea sunt: luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fapte săvârşite de către membrii instanţelor de arbitraj sau în legătură cu aceştia, fapte săvârşite de către funcţionari străini sau în legătură cu aceştia.

Proiectul prevede graţierea pentru infracţiunile comise până la data de 1 ianuarie 2017.

De asemenea, s-a decis modificarea unui amendament votat săptămâna trecută privind femeile însărcinate, astfel: Pentru pedepsele mai mari de trei ani până la 10 ani inclusiv, să se graţieze în întregime infracţiunile comise de femeile însărcinate, de persoanele care au în întreţinere minori sub 14 ani şi de persoanele de peste 70 de ani.

Nu s-a decis deocamdată asupra conflictului de interese şi abuzului în serviciu. Şedinţa comisiei va fi reluată joi dimineaţa.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax