Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grecia anunță deschiderea sezonului turistic ”în siguranță” în 14 mai. Declarația ministrului de resort, în Parlamentul grec

Publicat

„Vom deschide pe 14 mai și vom deschide în siguranță, în ciuda pericolului”, a declarat ministrul turismului din Grecia, Harry Theocharis, în Parlamentul grec, cu privire la planul guvernului pentru redeschiderea sectorului turistic, pe fondul celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus care a afectat multe țări europene.

Pe tot parcursul discursului său în fața parlamentarilor greci, Teocharis a spus că, pentru a deschide ușile turiștilor internaționali  care vor să își facă concediul în Grecia în acest an, în siguranță, Ministerul implementează un plan care are următoarele cinci linii de apărare:

  • Pasagerii trebuie să prezinte fie un document de vaccinare, fie un rezultat negativ al testului Coronavirus la sosirea lor.
  • Activarea sistemului de control aleatoriu „EVA” la frontieră.
  • Hoteluri în carantină, astfel încât persoanele să poată rămâne auto-izolate.
  • Vaccinările lucrătorilor, care vor începe imediat ce vaccinarea persoanelor vulnerabile la sănătate este finalizată.
  • Protocoalele de sănătate sunt respectate cu strictețe.

„Planul țării noastre pentru deschiderea turismului este cuprinzător”, a spus ministrul turismului din Grecia, adăugând că „Este un plan extrem de detaliat, echilibrat și permite un turism sigur în toată țara”.

Guvernul Greciei continuă să își păstreze restricțiile de blocare pentru a preveni creșterea numărului de infecții cu COVID-19.

Totuși, autoritățile țării cred că lansarea continuă a vaccinurilor va contribui la restabilirea sectorului turistic până la jumătatea lunii mai, transmite SchengenVisaInfo.com.

Situația din Grecia

Grecia a raportat 281.570 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 8.532 de decese, de la începutul focarului de coronavirus.

Luna trecută, ministrul turismului din Grecia a insistat că, începând cu 14 mai, țara ar trebui să primească toți cetățenii care au luat vaccinul împotriva bolii Coronavirus și cei care prezintă un rezultat negativ al testului COVID-19.

Certificat digital de vaccinare

Grecia se numără printre primele țări europene care au susținut și lansat un certificat digital de vaccinare pentru persoanele care au luat cele două doze de vaccin împotriva bolii.

Inițiativa a fost confirmată de ministrul guvernării digitale Kyriakos Pierrakakis.

În același timp, autoritățile țării au dezvăluit că își propun să-și vaccineze majoritatea cetățenilor până în vară pentru a reînvia industria turismului și a ușura procesul de călătorie.

În aprilie anul trecut, SchengenVisainfo.com a avertizat că rezultatul testului COVID-19 și documentele de vaccinare vor fi două cerințe obligatorii principale pentru a intra pe teritoriul zonei Schengen.

Un astfel de anunț a fost confirmat de un oficial al UE.

Sursă: SchengenVisainfo.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax