Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concediu 2021 în Grecia, Croația, Muntenegru sau Bulgaria. Prețuri, condiții de călătorie și variante de cazare

Publicat

Românii se pregătesc de vacanța de vară, după o perioadă în care planurile pentru concediu au fost puse în așteptare. 

Destinațiile preferate pentru vara anului 2021 sunt plajele din Grecia, Croația, Muntenegru și Bulgaria.

Citește și Concediu în Grecia IULIE 2021. TOT ce trebuie să știi despre condițiile de intrare, documente și drumul prin Serbia și Macedonia

Este de așteptat ca toate aceste țări să își deschidă granițele pentru turiști, în condițiile în care guvernele încearcă să accelereze vaccinarea cetățenilor.

Vaccinul, cel mai probabil obligatoriu

De altfel, vaccinul va fi cel mai probabil obligatoriu și pentru turiști. Cel puțin așa arată în prezent situația, înainte de deschiderea sezonului.

Grecia a anunțat oficial că vaccinul, testul negativ sau dovada că persoana respectivă a trecut printr-un episod de infectare cu Sars-Cov, vor fi obligatorii.

Citește și Ghid de vacanță, iunie 2021: Condiții de călătorie și restricții în țările preferate de români pentru concediul din această vară

Cel mai probabil, în scurt timp, toate țările vor veni cu precizări suplimentare legate de condițiile de călătorie, dar este de așteptat ca cele trei elemente enumerate mai sus, să rămână în vigoare.

În acest moment, alături de Grecia, şi Croaţia permite intrarea în ţară pe baza unui certificat de vaccinare împotriva Covid-19, dacă au trecut cel puţin 14 zile de la cea de-a doua doză de vaccin sau de la doza unică, în cazul vaccinului care se administrează într-o singură doză, potrivit site-ului MAE.

Cel mai probabil, Croația va deschide granițele destul de rapid, în condițiile în care turismul aduce aproximativ 19% din PIB (la nivelul anului 2019).

Ce face Comisia Europeană

Între timp, Comisia Europeană a anunțat planurile pentru un certificat verde digital, o dovadă a vaccinării sau a rezultatului testului negativ sau a recuperării Covid-19, care să permită libera circulație în UE și Spațiul Economic European.

Citește și Vacanța de vara 2021: Copiii trebuie să stea în carantină la revenirea dintr-un concediu în străinătate?

Oficialii UE intenționează să lanseze certificatul înainte de începerea sezonului turistic de vară, ceea ce ar putea fi o veste bună pentru Croația și Bulgaria care sunt membre UE.

Vacanță 2021 în Grecia

Vacanța în Grecia este foarte accesibilă pentru turiștii români. Prețurile, clima și distanța de aproximativ 1.000 de kilometri până la plajele din Macedonia grecească fac din această zonă o destinație preferată.

Prețurile în această zonă variază în funcție de distanța față de plajă și condițiile de cazare.

Spre exemplu, o familie cu unul sau doi copii se poate caza pe unul dintre brațele Sithonia sau Kassandra, la prețuri plecând de la 50 de euro pe noapte (studio sau căsuță aproape de plajă) și până la 150 de euro într-o pensiune mai luxoasă, eventual cu piscină.

Vorbim de prețuri în perioada 15 iunie – 15 august.

O altă variantă este închirierea unei vile pentru mai multe familii, ceea ce reduce semnificativ costurile de persoană.

Grecia nu este o destinație pentru clienții all-inclusive.

În general, se mănâncă bine la tavernele locale, la prețuri relativ bune, iar supermarketurile și piețele locale oferă aproape orice, inclusiv pește proaspăt.

Ofertele de cazare sunt disponibile pe siteurile locale dedicate, cum sunt sithoniagreece.com, halkidiki.com (unde sunt și linkuri direct spre siteurile pensiunilor), greeka.com și multe altele.

Sunt doua variante pentru a ajunge în Grecia: prin Bulgaria sau pe traseul Serbia – Macedonia – Grecia (în mare parte pe autostradă)

O insulă populară din Grecia , plasată în carantină

Ultima ora: Insula Kalymnos, o destinație turistică populară din Marea Egee, a fost plasată marți în carantină din cauza răspândirii accelerate a COVID-19, transmite Reuters.

Măsura va fi în vigoare până pe 10 mai „din motive urgente ce țin de riscuri serioase pentru sănătatea publică”, potrivit Ministerului pentru protecție civilă de la Atena citat de DCNews.

Astfel, oamenilor li se va permite să își părăsească locuințele doar pentru a merge la muncă, la doctor sau farmacie, să își plimbe animalele de companie sau pentru cumpărături la supermarketurile care se vor închide la ora 18:00. Insula poate fi părăsită doar din motive ce țin de sănătate.

Decizia vine după ce luni Grecia anunțase redeschiderea la nivel național a restaurantelor și barurilor, după șase luni de restricții în acest sens. Autoritățile speră ca deschiderea oficială a sezonului turistic să fie făcută din 15 mai.

Vacanță 2021 în Croația

Croația este o altă destinație de vacanță, preferată de români.

Este ușor mai scumpă decât Grecia, la cazare.

În ceea ce privește prețurile la mâncare, prețurile sunt mai mari decât în Grecia, lucru influențat și de numărul mare de turiști din țările vestice.

Adriatic.hr și direct-croatia.com sunt doar două siteuri care oferă cazare în regim de auto-gospodărire.

Prețurile în sezon pleacă de la 60-70 de euro pe noapte pentru o cameră – studio, dar există de asemenea varianta închirierii unei vile întregi pentru ai multe familii.

Prețurile variază în funcție de zonă. Există și varianta cazării pe insule. Spre exemplu, pe insula Pag, un studio de 4 persoane, în Novalja, în plin sezon, costă 90 de euro pe noapte.

Zona este preferată mai ales de tineret datorită plajei de la Zrce, o zonă de cluburi pe malul mării, unde concertele continuă zi și noapte.

YouTube video

Vacanță 2021 în Bulgaria

Bulgaria este o altă destinație interesantă pentru români, în primul rând datorită proximității de litoralul românesc și în al doilea rând datorită prețurilor bune și serviciilor oferite.

Condițiile de călătorie vor fi, după toate semnalele, aceleași: teste PCR, adeverință de vaccinare sau documente care să ateste recuperarea recentă după COVID.

Se vorbește deja și despre ”coridoare verzi” pentru turiști vaccinați.

Hotelierii bulgari insistă ca statul să suporte costurile testelor PCR ale turiștilor străini care sosesc în Bulgaria, ca măsură anticriză pentru sprijinirea turismului.

Bulgaria este o destinație mai ales pentru familiile cu copii. În general, românii preferă să achiziționeze pachete turistice în regim all-inclusive, lucru la care Bulgaria stă foarte bine.

Un sejur de 7 zile (iulie), pentru 2 adulți și doi copii, în regim all-inclusive, costă aproximativ 1.000 de euro în total, fără transport.

Prețurile variază ușor însă, în funcție de stelele pe care le are hotelul și serviciile oferite.

Ofertele pentru astfel de vacanțe sunt disponibile pe siteurile agențiilor de turism. Este preferabilă însă o vizită sau un telefon la o agenție din orașul vostru, unde puteți discuta toate detaliile direct cu angajații acesteia, pentru detalii.

Vacanță 2021 în Muntenegru

Autoritățile au dispus obligativitatea prezentării la intrarea în Muntenegru a unuia dintre următoarele documente: un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul pozitiv al unui test serologic-anticorpi clasa IgG sau dovada vaccinării cu o a 2-a doză împotriva COVID-19 (cu 7 zile anterior intrării în Muntenegru).

Acestea sunt precizări oficiale pentru intrarea în Muntenegru ale Ministerului Afacerilor Externe, valabile acum, însă cel mai probabul regulile vor fi menținute și în timpul sezonului turistic.

Foto: Gospa od škrpjela Pixabay

Frumuseţea rară a peisajelor, farmecul micilor oraşe medievale şi remarcabila sa moştenire culturală, la care se adaugă ospitalitatea şi gustul bun al specialităţilor muntenegrene, fac din această țară o destinație de vacanță excelentă în 2021.

Plaje, golfuri, soare și liniște la prețuri accesibile.

O vilă de lux situată pe malul mării, în Budva,, cu piscină și toate dotările, care poate găzdui 10 persoane, costă aproximativ 3.000 de euro pentru 7 zile.

Asemenea vile sunt disponibile pe authenticvillaholidays.com. Prețul este în plin sezon, la jumătatea lunii iulie.

Apartamentele, studiourile și alte variante în regim privat sunt mult mai ieftine. Există variante de cazare plecând de la 40-50 de euro pe noapte, pe familie.

Un apartament de 5 locuri poate fi închiriat însă și la 350-400 de euro pe săptămână, potrivit tuivillas.com.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Lupu Marian

    vineri, 07.05.2021 at 22:57

    Nu ne vaccinam, vrem sa trăim nu sa murim in maxim2-3 ani. Dacă ei pun condiții cu vaccinarea o sa aibă turiști putini și tot ei o sa piardă. Spuneti nu vaccinari.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax