Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reguli noi în GRECIA: Clienții care iau masa în interiorul restaurantelor vor trebui să aibă test negativ sau dovada vaccinării

Publicat

Grecia le va solicita clienţilor restaurantelor, barurilor şi cafenelelor care deţin spaţii în interior să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau a testării negative în ultimele 72 de ore, ca măsură de limitare a creşterii ratei de infectare cu noul coronavirus, a anunţat marţi guvernul de la Atena, transmite Reuters.

Potrivit noilor reglementări, care vor rămâne în vigoare până în august, toate locurile în localurile „indoor” vor trebui să fie pe scaune. Persoanele care servesc masa pe terasele restaurantelor nu vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau a testului negativ, scrie DCNews.ro

”Este esenţial să nu se dea impresia că pierdem controlul asupra pandemiei, astfel că industria noastră turistică poate funcţiona normal”, a declarat ministrul grec al dezvoltării, Adonis Georgiadis, într-o conferinţă de presă.

O aplicaţie lansată de guvern, COVID FREE GR, care poate scana certificatele digitale europene sau rezultatele testelor PCR va fi disponibilă pentru restaurantele, barurile şi cafenelele „indoor” pentru a se asigura respectarea noilor reguli.

Vezi și Concediu în Grecia IULIE 2021. TOT ce trebuie să știi despre condițiile de intrare, documente și drumul prin Serbia și Macedonia

Grecia a raportat luni 2.065 noi cazuri de COVID-19 şi zece decese în 24 de ore. Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus începând din februarie anul trecut a ajuns la 440.872, dintre care 12.802 de cazuri fatale.

Ministrul sănătăţii Vassilis Kikilias a afirmat că întregul personal medical care asigură îngrijirea la domiciliu va trebui ca până la 16 august să se vaccineze cu prima doză. Aceeaşi cerinţă se va aplica personalului medical din spitale şi policlinici cu data de 1 septembrie.

Reamintim că anterior autoritățile din Grecia au anunțat că cei care care rămân pe continent mai mult de o zi înainte să călătorească pe insule trebuie să facă un test rapid sau PCR. Certificatul european garantează călătoria fără restricții.

„Nu trebuie să îţi faci un test rapid pentru a călători de pe o insulă pe alta. Trebuie să faci un test rapid dacă mergi de pe continent pe insule. Imediat ce ajungi pe insule nu vei avea o problemă. Dacă mergi pe continent şi stai la hotel pentru două trei zile, pentru că despre aceste situaţii vorbim, nu vorbim despre cei care merg direct pe insule.

Cei care merg, de exemplu, în Thasos, sunt acoperiţi de test până ajung la destinaţia finală. Aşadar, aceste subcategorii sunt doar oamenii care merg pe continent, stau trei zile şi apoi decid să meargă pe insule. Aceştia trebuie să facă testul rapid.”, a explicat Giorgos Stafylakis la Antena 3, săptămâna trecută. 

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax