Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grecia, destinație de vară preferată de turiștii din România. Cât cheltuiesc românii pentru un sejur pe litorarul grecesc

Publicat

La 453,4 milioane de euro s-au ridicat încasările de pe urma turiştilor români sosiţi în Grecia în perioada ianuarie-septembrie 2019, în creștere cu 8,3% față de perioada similară a anului 2018, potrivit datelor publicate de Banca Centrală a Greciei.

Cheltuielile per sejur au fost în medie de 348,3 euro în 2019, comparativ cu 296,7 euro în 2018, scrie G4Media, citând Halkidiki Politiki.

Citește și: VIDEO: Putem merge în Grecia pe autostradă, din această vară. Sârbii au terminat lucrările până la granița cu Macedonia

În perioada mai sus menţionată au sosit în Grecia 1.102.300 de turiști din România, comparativ cu 1.281.500 în perioada similară din 2018, înregistrând o scădere de 13,9%, conform statisticilor Băncii Centrale a Greciei.

Turiştii români s-au orientat în principal spre Macedonia Centrală (Pieria, Halkidiki), Macedonia de Vest, Kavala și Thassos, dar și spre alte zone ale Greciei cum ar fi Creta, Rodos, Insulele Ionice (Zakynthos, Corfu, Lefkada), Insulele Ciclade (Mykonos, Santorini, Milos), dar și Peloponezul a început în ultimii ani să intre pe harta turistică a românilor.

Durata medie de şedere a unui turist român în Grecia este de aproximativ 6 zile (anul trecut, media a fost de cinci zile), iar suma medie cheltuită este de 348,3 euro per sejur (59,1 euro pe zi în medie – fără includerea pachetului turistic), spre deosebire de turiștii din alte țări care cheltuiesc mult mai mult (de exemplu, englezii, francezii, spaniolii, italianii, canadienii, americanii).

România reprezintă o piață importantă pentru turismul grecesc, ocupând locul 5 în rândul țărilor de provenienţă a turiştilor care au vizitat Grecia în perioada ianuarie – septembrie 2019, potrivit datelor deţinute.

Grecia a fost una dintre primele trei destinații ale românilor în ultimii patru ani, întrucât creşterea nivelului de trai al românilor din ultimii ani a contribuit semnificativ la creșterea numărului de turişti care călătoresc în străinătate, situaţie de care profită şi Grecia, fiind o destinaţie mediteraneană apropiată, familiară şi accesibilă, cu produse și servicii cu valoare adăugată.

Este semnificativ din perspectiva promovării în România a destinațiilor grecești de vacanţă că numai în anul 2019 au fost difuzate la televiziunile locale 13 reportaje turistice despre Grecia, au fost publicate în presa locală scrisă şi electronică 130 de articole şi au existat numeroase spaţii dedicate.

În plus, au fost difuzate aproximativ 750 de spoturi publicitare pe posturi TV și Radio realizate de Organismul Elen de Turism în colaborare cu agenții de turism din România.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax