Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Grecia face lista țărilor de unde va primi turiști în această vară. Fiecare persoană va trebui să dețină ”pașaport de sănătate”

Publicat

Din iulie, Grecia ar urma să primească din nou turiști. Însă nu vor avea acces turiști din toată lumea, aşa cum se întâmplă în fiecare an, a anunţat ministrul Turismului, Charis Theocharis, într-un interviu acordat BBC.

„Deschiderea frontierelor este ceva ce trebuie discutat cu experţii din sănătate şi sperăm că vor fi de acord cu o deschidere graduală. Avem ca obiectiv luna iulie pentru primirea turiştilor, dar ei nu vor putea veni din orice destinaţie”, a explicat Theocharis.

În acest an, sezonul turistic în Grecia va dura doar trei luni (iulie-septembrie), potrivit sursei citate.

Dacă evoluţiile sunt pozitive, în perioada octombrie – noiembrie s-ar putea înregistra o creştere a numărului de turişti în Grecia, crede Theocharis.

La nivelul UE se discută aspect privind modurile în care cetăţenii europeni vor putea avea acces la vacanţele anuale în 2020, a declarat ministrul elen al Turismului.

Săptămâna aceasta, ministrul Turismului a anunţat că autorităţile de la Atena vor să introducă „un paşaport anti-COVID de sănătate”, care va servi ca dovadă că o persoană nu este infectată cu COVID-19. Cu alte cuvinte, un document oficial din țara de origine, care să ateste că respectivii turiști nu sunt infectați cu SARS-COV 2 și că au fost testați.

Joi, autorităţile de la Atena au decis prelungirea cu o săptămână, până pe 4 mai, a restricţiilor impuse pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus, menţionând că o relaxarea a acestora se va face gradual în lunile mai şi iunie.

Grecia a raportat vineri 2.463 de cazuri înregistrate oficial de coronavirus şi 125 de decese.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax