Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grefierii de la instanţe şi parchete, în grevă japoneză. Sunt nemulţumiţi de salarii

Publicat

Nemulţumiţi de anumite scăderi de salarii, grefierii de la instanţele şi parchetele din ţară protestează joi, sub formă de grevă japoneză. Aceştia sesizează astfel micşorarea salariilor pentru cei cu funcţii de execuţie şi conducere cu o vechime mai mare de 15 ani.

Modificările vin în contextul elaborării unei grile de salarizare „proaste” şi al trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat.

„La nivelul întregii ţări, grefierii instanţelor şi parchetelor protestează în mod solidar, chiar şi cei care beneficiaza de o creştere nesemnificativă din punctul nostru de vedere, raportat la condiţiile de munca şi volumul de muncă, protestează în semn de solidaritate pentru colegii care au vechime de peste 15 ani şi cărora li se vor scădea salariile”, a spus preşedintele Asociaţiei Grefierilor din România, Denisa Dindăreanu, pentru Agerpres.

Potrivit acesteia, nu se opreşte activitatea instanţelor şi parchetelor în perioada acestui protest, grefierii purtând doar banderolă albă. Decizia de a protesta vine ca urmare a elaborării unei grile de salarizare „proaste” şi trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat, a precizat Dindăreanu.

Aceasta a susţinut că salariile ar urma să scadă cu sume cuprinse între 5 şi 500 de lei.

„Am solicitat atât Ministerului Muncii, cât şi Ministerului Justiţiei să reanalizeze această grilă, având în vedere scăderea salariilor. Salarizarea pentru data de 1 ianuarie nu a fost emisă încă pentru toate unităţile, doar anumite unităţi de parchet au emis grila de salarizare, instanţele încă nu, iar, din simularea salariilor pe care le-am avut în plată, majorate cu 25%, reiese o scădere a salariilor cuprinsă între 5 lei şi 500 de lei”, a explicat Dindăreanu.

În grevă japoneză sunt şi grefieri din judeţul Alba, fără să fie afectată activitatea instanţelor şi parchetelor.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax