Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

GREVĂ: Cine încheie mediile și ce se întâmplă cu examenele naționale. Sindicaliști: ”Rămâne de văzut. Să răspundă Guvernul”

Publicat

Ce se întâmplă cu încheierea anului școlar, cu examenele naționale și cu încheierea mediilor sunt întrebările cheie ale elevilor, părinților și chiar ale profesorilor. 

Reprezentanţii sindicatelor din Educație au declarat că Guvernul trebuie să răspundă la întreabarea ”ce se întâmplă cu încheierea anului şcolar şi cu examenele naţionale”.

GREVA GENERALĂ în învățământ va fi declanșată luni. Negocierile s-au încheiat. Comunicatul Guvernului și reacția sindicatelor

De asemenea, întrebaţi dacă se încheie mediile elevilor la final de an şcolar, ei au spus ”rămâne de văzut”.

Liderii celor două mari federaţii sindicale din învăţământul preuniversitar, Simion Hăncescu si Marius Nistor au răspuns câtorva întrebări, imediat după eșecul negocierilor cu Guvernul.

”Noi discutăm în momentul de faţă doar despre posibilităţi. (…) De bonusuri s-a vorbit, că sunt dispuşi să acorde bonusuri pentru profesorii debutanţi şi pentru personalul didactic care lucrează în zone defavorizate şi atât. Nu s-a discutat despre sume”, a declarat Marius Nistor.

Simion Hăncescu a spus la rândul său că „deocamdată există doar promisiuni şi necunoscute”.

Aceştia au mai precizat că în unele şcoli toţi profesorii sunt în grevă şi nu are cine supraveghea elevii, în timp ce în alte şcoli acele cadre didactice care nu participă la protest vor intra la clase.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax