Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grevă de avertisment în spitale din Alba şi din ţară. Angajaţii cer creșteri salariale şi modificări de lege

Publicat

Angajaţii din domeniul sanitar participă luni la o grevă de avertisment de două ore, între 9.00 şi 11.00, în 11 mai fiind anunţată declanşarea grevei generale. Astfel de proteste au loc și în județul Alba în spitalele din Alba Iulia, Aiud, Baia de Arieș, Galda de Jos, Abrud.

„Avem o problemă comună, pe care trebuie să o rezolvăm în favoarea angajaţilor – avem o lege a salarizării incompletă şi discriminatorie, care a generat o adevărată criză în Sănătate şi Asistenţă socială. Trebuie să-i determinăm pe cei aflaţi la putere să găsească soluţiile de rezolvare a ei, conform promisiunilor făcute în momentul în care au ajuns la conducere!”, spun sindicaliştii Sanitas.

REVENDICĂRI:
1. Creșteri salariale pentru TOT personalul din sănătate și asistența socială.
2. Modificarea legii salarizării, prin dispariția plafonului de 30%, posibilitatea cumulării a două sporuri (TBC+Radiologie sau Pediatrie) și modificarea coeficienților de salarizare pentru anumite categorii de personal.
3. Negocierea și semnarea Contractului colectiv de muncă la nivelul sectorului de activitate.

Ei reclamă scăderea considerabilă a veniturilor şi cer eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, impus de Legea salarizării bugetare, plafon care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, o posibilă soluţie avansată fiind excluderea din limita celor 30 de procente a plăţii suplimentare pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale, precum şi a plăţii suplimentare pentru gărzi.

Federaţia SANITAS a cerut acordarea creşterilor salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, precum şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate, revendicări cu care a declanşat programul de proteste.

În 8 mai, conform anunţului făcut de premierul Viorica Dăncilă, reprezentanţi ai sindicatelor din sănătate ar urma să discute cu premierul, cu ministrul Sănătăţii, cu cel al Muncii şi cu cel de Finanţe pentur a găsi soluţii la revendicările angajaţilor din sistemul sanitar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax