Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grevă de avertisment în spitale. Personalul medical cere măsuri de la autorităţi pentru condiţii mai bune de muncă şi salarii. Situaţia din Alba

Publicat

medici spital

medici Miercuri, timp de două ore, în intervalul 8.00-10.00, în unele spitale au fost asigurate doar urgenţele. A fost grevă de avertisment. Medicii vor să tragă astfel încă un semnal de alarmă cu privire la situaţia salarizării din sistem. Dacă revendicările nu vor fi soluţionate, pe 31 octombrie se va face grevă generală.

Şi personalul medical de la Spitalul Judeţean Alba a atras atenţia asupra revendicărilor, prin participarea la greva de avertisment, miercuri dimineaţa, timp de aproximativ o oră. Aproximativ 100 de asistente şi infirmieri au întrerupt lucrul, temporar.

Potrivit conducerii spitalului, activitatea unităţii nu a fost afectată.

Sindicaliștii din Sănătate solicită autorităților emiterea de urgență a modificărilor Ordinului Ministrului Sănătății 870/2004, în vederea corelării cu OUG 20/2016, identificarea soluțiilor reale de motivare a medicilor care urmează să acopere normele de muncă vacante, generate de vidul de specialiști pe diverse specialități medicale, crearea unui cadru legal pentru admiterea în învățământul superior a asistenților medicali cu studii medii și vechime în specialitate și o salarizare unitară a personalului medical, în orice sector de activitate în care se asigură act medical.

Potrivit reprezentanţilor Sanitas, au fost strânse 68.700 de semnături pentru greva generală din 31 octombrie. La nivel naţional, aproximativ 70.000 de angajaţi din sistemul sanitar au participat la greva de miercuri, potrivit liderului Sanitas, Marius Sepi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax