Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Greva generală a medicilor, în 31 octombrie: Sanitas a strâns peste 35.000 de semnături pentru declanşarea protestului

Publicat

medici spital

medici Prim-vicepreședintele Sanitas, Marius Sepi, a declarat marţi că Federația a strâns peste 35.000 de semnături la nivelul țării pentru declanșarea grevei generale, care ar urma să aibă loc pe 31 octombrie, în cazul în care revendicările sindicaliștilor nu sunt soluționate.

„Suntem în calendarul de proteste. Astăzi protestăm în fața Ministerului Sănătății. Sunt aceleași revendicări. Din păcate, Guvernul nu a reușit să ne dea niciun răspuns pozitiv, în schimb am observat o mare dorință de a protesta în rândul membrilor de sindicat. La acest moment sunt peste 35.000 de semnături la nivelul țării pentru declanșarea grevei naționale, pe 31 octombrie, dacă până atunci nu se întâmplă nimic pozitiv”, a spus Marius Sepi, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, în data de 12 octombrie are loc o grevă japoneză, pe data de 19 o grevă de avertisment cu întreruperea activității timp două ore și în data de 31 octombrie are loc greva generală.

De asemenea, Marius Sepi a spus că sindicatul a luat legătura cu toți parlamentarii din comisiile de specialitate și că au fost făcute amendamente astfel încât să fie amendate ordonanțele 20/2016 și 43/2016.

Aproximativ 200 de sindicaliști, membri ai Federației Sanitas, pichetează marți, între orele 11.00 și 13.00, sediul Ministerului Sănătății.

Aceasta este a treia acțiune de pichetare din cadrul ciclului denumit generic „O marți a Sanitas”, care presupune organizarea în fiecare zi de marți a unei astfel de acțiuni.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax