Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grindeanu NU retrage OUG de modificare a Codurilor Penale. ”Am luat o hotărâre acum două zile şi mergem înainte, justificat”

Publicat

sorin grindeanu 1Ordonanța nu oprește procesul în care sunt implicat” spune Liviu Dragnea la conferința de presă organizată după ședința PSD. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că Guvernul nu renunţă la OUG privind modificarea codurilor penale. ”Am luat o hotărâre acum două zile şi mergem înainte, justificat”, a afirmat Grindeanu. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu au susţinut o conferinţă de presă după şedinţa PSD. Dragnea a declarat că respectă dreptul cetăţenilor pentru a protesta, dar protestele sunt rodul unei maşinării de dezinformmare, şi adăugat că în opinia sa, Klaus Iohannis este autorul moral al violenţelor de azi noapte.

„Am discutat împreună, cu toți colegii din țară, despre situația actuală. PSD este un partid care a câștigat alegerile în mod corect, prin vot masiv. Guvernul și partidele care îl susțin sunt determinat să exercitam puterea executivă și legislativă, în mod constituțional, și credem că orice mod destabilizare nu este benefică. A fost și un vot de încredere, s-a reconfirmat încrederea pentru acest Guvern. Aș vrea să vă spun câteva lucruri despre aceasta campanie de minciuna si dezinformare. Și eu dacă nu ma uitam pe ce a adoptat Guvernul,, aș fi ieșit în stradă”

Despre protest, Dragnea a mai adăugat:

„Așa ceva nu am mai vazut de la Revolutie. Eu sper ca MAI si Parchetul sa afle cine a platit insitigatorii de ieri seară. Preşedintele este autorul moral al violenţelor de azi noapte. Sunt lucruri care nu se stiu: seful dispozitivului de la Jandarmeriei s-a aplicat o taietura la picior. Va fi acolo si in seara asta, chiar daca va fi in carje. Am vazut si declaratiile minsitrului de Interne, referitor la informarile de la SRI. Am vorbit cu avocaţii mei: aceasta ordonanta nu opreşte procesul meu.(…)Stiti ca v-am spus ca vom vorbi despre adevaratii penali ai Romaniei: procurorul Lucian Papici( n.r. procurorul DNA care a instrumentat dosarul Referendumul). Alta dezinformare: am auzit de la un domn cu batistuta, ca este o informatie certa ca noi vrem să comasam DNA cu DIICOT. Ii reamintim ca doamna Raluca Pruna avea acest proiect. Cert este ca doamna Pruna participa la proteste, sper ca nu are vreo legătura si cu huliganii. Noi nu avem aceasta intenţie.

Grindeanu a afost întrebat de jurnalişti ce le răspunde sutelor de mii de manifestanţi, dacă abrogă OUG sau nu. ”Am luat o hotărâre acum două zile şi mergem înainte, justificat”, a răspuns premierul. La insistenţele jurnaliştilor, Grindeanu a spus clar că Guvernul nu va abroga ordonanţa.

viewscnt A fost extrem de important sa vad ce vor oamenii care m au propus oamenii care ma sustin in aceasta functie.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax