Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Gropile de gunoi, amplasate la cel puţin 5 kilometri distanţă de localităţi şi drumuri naţionale. Proiect

Publicat

Orice groapă de gunoi ar trebui amplasată la cel putin 5000 de metri distanţă faţă de localităţi, drumuri naționale, parcuri, zone de odihnă și recreere sau rezervații naturale. Aşa prevede o iniţiativă de completare a Legii de salubrizare a localităților, depusă la Senat.

“România are 200.000 de hectare de terenuri degradate, astfel că nu există argument pentru construirea gropilor de gunoi pe terenuri arabile sau preluate din fondul forestier, în apropierea obiectivelor populate”, susţin inițiatorii.

Potrivit acestora, pe lângă beneficiile legate de reducerea poluării și asigurarea calității vieții locuitorilor din zonele în care sunt amplasate gropi de gunoi, aparatul administrativ teritorial nu are nicio cheltuială sau muncă suplimentară dacă mută gropile la o distanță de minim 5.000 metri.

Deputații și senatorii care propun modificarea legii susțin că țara noastră este de 9 ani în procedură de infrigement din cauza gropilor de gunoi care poluează atmosfera și încă nu s-au aplicat măsuri de închidere, de retehnologizare sau de salubrizare a acestora.

“Obiectivele prevăzute la alin. (2) lit. f) și g) trebuie să respecte o distanță minimă de protecție de 5.000 m față de oricare dintre următoarele obiective: zone de locuit, parcuri, rezervații naturale, zone de interes balneoclimateric, de odihnă și recreere, drumuri de interes național, astfel cum sunt definite la art. 6 din OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, instituții social-culturale, de învățământ și medicale”, se arată în proiect.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax