Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvern: Peste 1000 de voluntari s-au înscris în programul GovITHub, de modernizare a serviciilor publice în mediul online

Publicat

calculator posturi computer laptop În mai puţin de două săptămâni de la lansarea GovITHub, 1070 de persoane s-au înscris pe platformă şi şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui la proiecte open-source de guvernare electronică, transmite Guvernul.

De asemenea, 40 de companii și-au exprimat interesul de a susține programul și de a deveni partenere ale Cancelariei Prim-Ministrului pentru a dezvolta platforme informatice în serviciul cetățenilor.

Lansat pe 4 august 2016, programul guvernamental care îşi propune să îi reunească pe toţi cei dornici să aducă o îmbunătățire a calității serviciilor publice în mediul online a fost primit într-o manieră pozitivă de către specialiști din industria IT și din mediul antreprenorial atât din țară, cât şi din străinătate, potrivit Executivului.

Vezi şi Guvernul cere ajutorul specialiştilor IT pentru modernizarea serviciilor publice. A lansat un program ce include burse de 2000 de euro pe lună

GovITHub este unul din proiectele prin care Guvernul încurajează inovaţia provenită din zona antreprenorială şi cooperarea pentru a depăşi barierele birocratice şi pentru a implementa proiecte digitale în serviciul cetățenilor. Programul se va desfăşura atât cu ajutorul a 10 bursieri pe o perioadă de 6 luni, cât şi cu ajutorul unor voluntari cu normă de 8 ore/săptămână.

Din cele peste 1000 de persoane înscrise, cei 10 bursieri precum şi contributorii pentru fiecare proiect vor fi selectaţi de către o comisie de specialiști IT – în baza unor criterii meritocratice și în funcție de propunerile candidaților.

Comunitatea IT va fi implicată în procesul de luare a deciziilor. În ceea ce priveşte selecţia proiectelor, un accent deosebit va cădea asupra impactului pentru cetățeni și a fezabilității propunerilor transmise.

Comentariile şi înscrierile persoanelor interesate sunt analizate de către echipa responsabilă cu programul GovITHub. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor, pe platforma https://ithub.gov.ro/ a fost creată o secţiune care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări cu privire la acest program.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax