Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul a lansat sistemul RoALERT ”Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor și semnalmentele lor

Publicat

Sistemul RoALERT- Copil dispărut a fost lansat miercuri, la dezbaterea „Cum își poate proteja România copiii de violența sexuală?” care a avut loc miercuri la Guvern, de Ziua Internaționale a Copilului Dispărut.

Prin acest sistem, populația va fi anunțată despre dispariția unui copil și semnalmentele acestuia, a explicat consilierul de stat Mădălina Turza, în cadrul evenimentului, se arată într-un comunicat World Vision România.

Principalele cauze ale dispariției copiilor din familie au legătură cu abuzurile la care sunt expuși, cu precădere abuzurile de natură sexuală, transmite World Vision România. În anul 2021, Poliția a înregistrat peste 4.200 de sesizări cu privire la diferite forme de abuz sexual îndreptate împotriva copiilor: viol, agresiune sexuală, act sexual, corupere sexuală, racolare de minori în scopuri sexuale și hărțuire sexuală.

Potrivit analizelor Institutul pentru Studiul şi Tratamentului Traumei, cel puțin 80% dintre declarațiile copiilor cu privire la abuzul sexual sunt reale, iar majoritatea agresorilor provin din rândul cercului de apropiați și/sau familie.

De asemenea, conform unui studiu realizat de World Vision România, 1 din 3 copii de la sate n-ar raporta un abuz către autorități din cauza faptului că se tem că nu vor fi crezuți, a lipsei de încredere în reprezentanții autorităților, al accesului limitat la servicii de sprijin și de teama de a fi judecați de familie.

Sesizări de copii dispăruți primite de poliție în ultimul an

Pe o perioadă de un an, între 30.04.2021  și 20.04.2022, la nivelul Poliţiei Române, au fost înregistrate 7.577 de sesizări privind dispariţiile de copii, conform unui comunicat de presă al IGPR.

Dintre acestea :

  • 259 sesizări se refereau la copii cu vârste până la 10 ani;
  • 2.003 sesizări, la copii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani;
  • pentru 5.315 cazuri era vorba despre minori mai mari de 14 ani.

„Majoritatea copiilor dispăruţi sunt găsiţi de poliţişti în primele 24-48 de ore de la primirea sesizării. Astfel, în perioada de referinţă, au fost rezolvate 7.572 de sesizări”, mai precizează IGPR.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax