Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul a premiat elevii români medaliați la olimpiadele internaţionale în anul 2015. O tânără din Alba Iulia, pe lista laureaţilor

Publicat

medalii Primul-ministru interimar al României şi ministru al Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, a premiat elevii români medaliaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale în anul 2015, în cadrul unei festivităţi care a avut loc luni, 16 noiembrie, la Palatul Victoria. Printre aceștia se află și Ana Zaharescu, elevă la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia care a obținut, în septembrie, locul I la Olimpiada internațională a elenismului.

Au fost recompensați 225 de elevi câştigători a 257 distincţii (51 de medalii de aur sau premii I, 69 de medalii de argint sau premii II, 67 de medalii de bronz sau premii III şi 70 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) pe discipline. De asemenea, au fost premiați cei 230 de profesori care i-au pregătit, precum şi cele 99 de şcoli din care provin laureaţii.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Elevii „de nota 10” din ALBA, premiați pentru rezultatele de la BAC și Evaluarea Națională. Cine a luat premiul special

Potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internaţionale sunt: 12.545 lei – medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente). Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Yakuţia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei -menţiune (sau diplome echivalente).

Pentru profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. Fondul total de premiere alocat de MECŞ este de 3.005.855 lei.

Ana Zaharescu de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a obținut, pentru al doilea an consecutiv, locul I, nivel B2, la Olimpiada Internațională a Elenismului, ediția a II-a, organizată în luna septembrie la București. Eleva de la Științele Naturii a fost pregătită de tatăl ei, Ștefan Zaharescu, care este și profesorul ei de limbă greacă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax