Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul are un proiect nou pentru lupta cu ”strada”: amenzi majorate și închisoare pentru protestatari

Publicat

Guvernul de pregătește de proteste. În întâmpinarea manifestanților, Ministerul de Interne a făcut public, joi,un proiect de lege menit să îi descurajeze pe protestatari, care vor primi amenzi mărite de câteva ori și vor putea ajunge chiar și la pușcărie.

Este vorba despre proiectul de lege privind statutul polițistului, unde una dintre modificări este legată de mărirea amenzii care poate fi aplicată persoanelor care refuză să se legitimeze. Altele se referă la condițiile de conducere la secție și la forța fizică pe care o pot folosi organele de ordine.

Dacă până acum amenda era de la de la 100 de lei la 500 de lei, „refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei”  se va pedepsi cu amendă de la 500 de lei la 1.500 de lei.

Potrivit unei alte prevederi, în cazul în care persoana este avertizată „să înceteze activitățile infracționale”, dar aceasta refuză, anumite contravenții se transformă în infracțiune și vor fi pedepsite cu închisoare de la 3 luni la 2 ani. Altfel spus, dacă sunteți la un protest și organele de poliție vă cer să plecați, sunteți pasibili de pușcărie dacă nu o faceți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ionel

    vineri, 03.11.2017 at 08:23

    Dacă vă mai interesează comentariile ar fi bine să lăsați secțiunea vizibilă, ascunzând numai secțiunea „lasă un comentariu” de sub corpul unui articol. Dacă nu sunt vizibile sau sunt vizibile doar la cerere, nu prea mai are rost să le scriem. Nu sunteți în situația de a avea mega-pagini datorită fluxurilor prea bogate de comentarii, iar dacă chiar ar fi cazul, cele mai recente comentarii ar trebui lăsate întotdeauna vizibile, afișându-le la cerere doar pe cele mai vechi în cazul în care sunt prea numeroase și articolul are o anumită vechime.

  2. Dorin

    duminică, 05.11.2017 at 18:28

    Povesti de adormit pisoii. In curand va incepe un ww3 scurt si cuprinzator si spun prin absurd si retoric. Toti golanii astia care ne conduc in acele momente o sa isi piarda imunitatea. Vor fi alergati ca pe hotii de cai.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax