Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul discută în aprilie, cu FMI, reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit. Asigură că susţine pachetul de măsuri de relaxare fiscală

Publicat

Guvernul transmite într-un comunicat că susţine pachetul de măsuri de relaxare fiscală şi dezvoltare economică, care include reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit şi aminteşte că acestea vor fi discutate cu delegaţia FMI în luna aprilie.

„Guvernul României susţine pachetul de măsuri de relaxare fiscală si dezvoltare economică anunţate la începutul acestei luni, care include reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit. Toate aceste măsuri vor fi discutate cu reprezentanţii Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, în cadrul vizitei în România care va avea loc în luna aprilie. După cum a fost anunţat încă de la recenta vizită a delegaţiei finanţatorilor internaţionali, de către vicepremierul Daniel Chiţoiu (care a condus discuţiile cu reprezentanţii FMI, BM si CE, alături de ministrul Liviu Voinea) măsurile de relaxare fiscală şi dezvoltare economică urmează a fi discutate cu aceste instituţii în aprilie, pe baza unui studiu care se face cu Banca Mondială. Guvernul României este dedicat îndeplinirii angajamentelor asumate în cadrul programului de guvernare, care prevede măsuri de relaxare fiscală. Guvernul României susţine aplicarea acestora, cu respectarea tuturor obligaţiilor luate în cadrul Uniunii Europene, precum şi în relaţia cu partenerii internaţionali ai României”, se arată în comunicat.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, după şedinţa Biroului Politic, că PNL a decis că îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri, inclusiv cea referitoare la postul de vicepremier pentru Klaus Iohannis, dorind, până la 15 iunie şi scăderea numărului de ministere.

El a mai arătat că există şi câteva chestiuni de principiu şi foarte concrete pe care PNL le solicită partenerilor săi din USL, care sunt de natură legislativă, şi anume respingerea cât mai urgentă a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea, proiect aflat în dezbaterea Camerei, şi adoptarea urgentă la nivel guvernamental şi parlamentar a măsurilor referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit şi la reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator.

sursă: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax