Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul Ludovic Orban are miercuri prima ședință oficială. Pe ordinea de zi, restructurarea Executivului

Publicat

guvernul orban

Guvernul Ludovic Orban se va reuni miercuri, începând cu ora 12,00, în prima şedinţă, principalul subiect de pe ordinea de zi fiind ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Executivului.

Executivul ar putea adopta și o ordonanță de urgență pentru reducerea numărului de ministere de la 26 la 16 și o OUG privind veniturile minerilor, în condițiile în care peste 70 de mineri ai Salinei Ocna Dej sunt blocați în subteran.

Orban a declarat, luni, că ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt.

Totodată, el le-a cerut miniştrilor Economiei şi Muncii să pregătească un act normativ ca să deblocheze situaţia minerilor de la Paroşeni şi Uricani.

Luni seara, după depunerea jurământului de învestire în funcţie, noul Guvern a avut o reuniune informală la Palatul Victoria, în cadrul căreia premierul le-a mai cerut miniştrilor să facă un inventar cu problemele stringente.

„Să vedem foarte clar actele normative care trebuie adoptate în prima şedinţă de Guvern. Domnul ministru al Economiei şi domnul ministru al Muncii să nu uităm de minerii blocaţi în subteran, trebuie prelungită ordonanţa sau, mă rog, adoptată o ordonanţă care să aibă prevederi foarte clare, astfel încât să nu le mai punem în pericol sănătatea şi viaţa. De asemenea, sunt multe acte normative care trebuie pregătite şi adoptate”, a declarat Orban.

Potrivit agendei oficiale a Guvernului, Ludovic Orban va participa, după ședința de guvern la preluarea mandatelor la patru ministere. Astfel, la ora 14.30, noul premier va merge la Finanțe împreună cu Florin Cîțu, la 15.30 va fi la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri împreună cu Virgil Daniel Popescu, la 16.30 va participa la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor de către Lucian Nicolae Bode, iar la 17.30 va fi împreună cu Adrian Oros Nechita la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Klaus Iohannis a fost marți la ceremoniile de preluare a mandatelor la ministerele Justiției, Afacerilor Interne, Apărării și Afacerilor Externe, unde a spus, în mai multe rânduri, că respiră ușurat că România a scăpat de guvernarea pesedistă.
Pe agenda președintelui nu au fost anunțate, până miercuri dimineață, noi participări la evenimente ale Guvernului sau ministerelor.

Surse: AGERPRES, Hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax