Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul pregătește mai multe tipuri de taxe pentru români. Simulări pentru eliminarea unor facilități fiscale din luna septembrie

Publicat

Guvernanții pregătesc noi taxe pentru români. Lideri coaliției de guvernare fac noi simulări pe eliminarea unor facilități fiscale și creșteri de accize. Printre noile măsuri ar fi majorări de TVA la unele alimente și taxarea suplimentară a proprietăților cu valoare mai mare de 500.000 de euro. Măsurile ar trebui să intre în vigoare în luna septembrie a acestui an.

Coaliția PSD-PNL face noi scenarii legate de taxele plătite de români

Potrivit Antena3 CNN printre măsurile avute în vedere se numără inclusiv scumpirea mâncării pentru animalele de companie, la care taxa pe valoarea adăugată va crește la 19%, începând din aceasta toamnă.

TVA va crește și la produsele bio, suplimentele alimentare, care acum beneficiază de un TVA de 9%.

Taxă suplimentară pentru lux și pentru externalizarea veniturilor

Surse din Coaliție susțin că PSD își dorește și taxarea suplimentară a luxului. Astfel guvernanții vor să introducă taxa de 1% pe clădirile rezidențiale care depășesc valoarea de 500.000 de euro, și în care să fie cuprinse și piscinele.

De asemenea, Executivul pregătește și o taxă pentru companiile care își externalizează veniturile. Valoarea luată în discuție este de 15% pentru sumele scoase din țară.

De taxare nu scapă nici industria divertismentului. Ministerul de Finanțe analizează inclusiv creșterea TVA pentru plimbările de agrement.

Accizele pentru tutun și alcool car putea să se majoreze, din nou. În special, băuturile cu adaos de zahăr, jocurile de noroc, vacanțele și mesele în oraș.

Din prima zi de toamnă din acest an, românii se vor întâlni cu o scumpire și la taxa de licențiere a jocurilor de noroc, dar și la băuturile fără alcool, dar fără zahăr, care au mai suferit o scumpire în urmă cu câteva luni. De asemenea, se va mări și TVA-ul din HoReCa. De la 9%, cum era inițial, va ajunge la 19%, iar cazarea per noapte va suferi modificări la tarife.

Surse din coaliție susțin că, pentru anul viitor, este avută în vedere inclusiv introducerea taxei de 1% pentru companiile care au venituri de peste 100 de milioane de euro pe an. Această taxă a mai fost adusă în discuție dar acum se fac și simulări.

Săptămâna viitoare Guvernul vrea să adopte OUG cu modificările fiscale astfel încât să poată fi implementate treptat, începând cu luna septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vaile

    miercuri, 12.07.2023 at 10:21

    Dar de reduceri de cheltuieli bugetare nu se zice nimic ?

  2. Pamfil

    miercuri, 12.07.2023 at 14:42

    hehehe… pe prostii de romani poti pune biciu si biruri cate vrei… Ii poti minti frumos cu niste propaganda crestino-sovietica si rabda mai mult decat ne rabda Pamantul omenirea.
    Sclavii vor fi docili ca mamaliga nu explodeaza niciodata… Iar hotii vor face ce stiu ei mai bine. Sporuri nesimtite, salarii nesimtite si pensii speciale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax