Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul renunţă la majorarea salariilor din Ministerul Finanţelor și ANAF. Măsuri după protestele angajaţilor din ţară

Publicat

anaf

anafGuvernul a aprobat marți un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede, printre măsuri, renunțarea la acordarea unei majorări medii a salariilor de bază cu 22% pentru personalului din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, ANAF, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili.

În Alba, câteva sute de persoane din cadrul direcţiilor de Finanţe au oprit lucru, marți dimineața, cerând majorarea salariilor şi reclamând că salariile celor din Ministerul de Finanţe şi ANAF au crescut printr-o Ordonanţă a Guvernului adoptată „pe ascuns”.

Protestatarii și-au reluat activitatea în jurul orei 12.30, după ce au primit un răspuns din partea ministrului de Finanțe.

Salariile angajaţilor din Ministerul Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Direcţia de Administrare a Marilor Contribuabili au fost majorate de Executiv, prin derogare de la lege, începând cu luna noiembrie, fără ca măsura să fie anunţată public. După publicarea OUG în Monitorul Oficial, Ministerul Finanţelor Publice a afirmat că este vorba de o majorare „medie a salariilor de bază” de 22% de care vor beneficia 5.700 de persoane. Aceste majorări au stârnit critici dure.

Citește și UPDATE FOTO-VIDEO: PROTEST spontan la FINANŢE, în Alba Iulia. Funcţionarii vor creşteri salariale unitare, fără discriminări

Potrivit Guvernului, în ședința de marți, 3 noiembrie, fost abrogat art.63 din OUG 47/2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 și unele măsuri bugetare. Prin acest articol se instituise acordarea unei majorări medii a salariilor de bază cu 22% pentru personalului din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, ANAF, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili și Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax