Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul sprijină două investiţii străine la Cluj: Bosch şi DeLonghi

Publicat

După închiderea afacerii Nokia de la Cluj, Guvernul încearcă să redreseze situaţia, prin acordarea de ajutor de stat unor investiţii străine anunţate în aceeaşi zonă. Este vorba despre intenţia companiilor Bosch şi DeLonghi de a deschide fabrici la Cluj, cu sprijinul statului român.

Întâlniri între premierul Emil Boc şi reprezentanţii celor două companii au avut loc joi, în urma cărora vor fi create locuri de muncă.

DeLonghi urmează să deruleze o investiţie la fostele hale de producţie Nokia de la Jucu, în judeţul Cluj. Premierul Emil Boc a dat asigurări că Guvernul va sprijini investiţiile şi crearea de locuri de muncă în zona Cluj, inclusiv prin acordarea de ajutor de stat în baza prevederilor schemei instituite prin HG 1680/2008 administrată de Ministerul Finanţelor Publice.

De asemenea, Guvernul va sprijini investiţia de 77 de milioane de euro, anunţată de concernul Bosch, tot la Cluj. Primul-ministru Emil Boc a discutat, joi, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Grupului german Bosch, condusă de Guenther Gauß, vicepreşedinte executiv al diviziei Automotive Electronics.

Reprezentanţii companiei i-au prezentat premierului Emil Boc planurile de extindere a companiei în zona Cluj – unde va fi concesionat un spaţiu de 215.000 metri pătraţi – precum şi planurile pentru pregătirea noii investiţii, în valoare de aproximativ 77 milioane de euro. Compania estimează că vor fi create, într-o primă fază, peste 300 de noi locuri de muncă.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. greenpeace

    vineri, 03.02.2012 at 10:02

    E posibil sa plece Bosch de la noi din Blaj si sa se mute la Cluj ?

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 03.02.2012 at 10:07

      @greenpeace, o sa punem intrebarea ta primarului si celor de la bosch.

  2. Pe Direct

    miercuri, 08.02.2012 at 08:14

    La Blaj este acum Bosch Rexroth (franciza) , urmau sa mai fie ridicate 2-3 hale pentru Bosch Automotive (piese auto) dar lucrarile s-au oprit , se poate sa fie investitia de la cluj un motiv , puteti sa intrebati , dar nu cred intr-un raspuns de la Prainer -Bosch iar primarul Rotar o sa dea un raspuns pe ocolite pentru ca nu o sa stie inaintea populatiei .Bosch aduce acum tot mai multe piese din China , aceste este cel mai probabil raspunsul la toate intrebarile .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax