Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Guvernul va modifica modul de acordare a burselor de merit. Cum vor fi excluși elevii cu rezultate slabe

Publicat

Guvernul va modifica modul de acordare a burselor de merit, astfel încât acestea să nu mai fie acordate elevilor cu medii de 1 și 2.

Informația a fost publicată de G4Media, care citează surse politice ale publicației.

Concret, Guvernul are în plan stabilirea unui prag de acordare a acestor burse de merit, pentru evitarea situațiilor în care elevii cu note mici primesc aceste sume de bani.

Presa a scris, miercuri, că aproape 8.500 de elevi care au media sub 5 iau bursă de merit, conform datelor Ministerului Educației.

Dintre aceștia, 5.250 au media cuprinsă între 4.00 și 4.99.

Vezi și Burse școlare 2023: peste 8.400 de elevi cu medii sub 5 primesc burse de merit. Situația din Alba și precizările ministerului

Cu media între 3.00 și 3.99 sunt 2.382 de elevi beneficiari. 704 au media între 2.00 și 2.99, iar 158 au media sub 2, datele fiind valabile pentru luna octombrie 2023.

Secretarul de stat Florian Lixandru a declarat, în octombrie, că prevederile din lege privind acordarea burselor de merit care au condus la „anomalii” vor putea fi remediate.

Bursele de merit: unde a apărut problema

„Această anomalie care a apărut cu medii sub 5 pentru bursa de merit – este vorba de elevii din clasa a IX-a, în special elevii de la învăţământul profesional, care au fost admişi chiar şi fără Evaluarea naţională.

Vezi situația burselor școlare integral, la 31 octombrie 2023

Practic, criteriul de ierarhizare pentru bursa de merit la clasa a IX-a este media de admitere. (…)

Sunt clase în special în învăţământul profesional unde au fost admişi toţi elevii indiferent de medie, au fost ierarhizaţi după această medie şi au fost admişi”, a spus acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax