Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul va publica lista firmelor cu care statul NU mai vrea să aibă de-a face după ce ”au nenorocit contractele” cu ministerele și autoritățile locale

Publicat

mihai tudose Prim – ministrul Mihai Tudose a anunțat că Guvernul va publica o listă cu firmele care au încălcat clauzele din contractele încheiate cu Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării şi cu autorităţile locale. Tudose a spus că pe viitor ar trebui să conteze mai mult calitatea lucrării, garanţia şi viteza de execuţie şi mai puţin preţul atunci când se atribuie o lucrare.

,,În ceea ce priveşte acel cazier al firmelor care ne-au creat probleme, va fi un cazier complet, nu numai cu cei care lucrează la Ministerul Transporturilor. Sunt o mulţime care au nenorocit proiecte şi la Ministerul Dezvoltării şi în contracte direct cu autorităţile locale. Vom face un cazier complet, cu toţi la gazetă” a adăugat Tudose.

Actualul sistem de achiziții publice favorizează firmele care oferă cel mai mic preț, fără posibilitatea unui control real asupra calității lucrărilor. De asemenea, multe autorități publice au fost obigate să restituie banii pentru unele dintre proiectele europene derulate din cauza unor firme care și-au încălcat termenii contractuali. Spre exemplu, dacă într-un proiect european care derulează mai multe contracte, unul dintre contracte este cu probleme (întârzieri, calitate porastă etc), este afectactată întreaba finanțare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax